Amfion pro musica classica

Mäntän Musiikkijuhlat – 20 vuotta pianomusiikin juhlaa

Pianomusiikkiin keskittyvä Mäntän Musiikkijuhlat järjestetään 20. kerran 1.–5.8.2018. Juhlavuoden kohokohtiin kuuluvat Jeremy Denkin ja Sergei Babayanin pianoresitaalit sekä merkittävä Kalevi Ahon pianoteoksen kantaesitys.

Juhlavuoden pianistikaartiin kuuluvat myös Maj Lind -voittaja Mackenzie Melemed  sekä suomalaiset Sonja Fräki, Folke Gräsbeck ja Hannu Alasaarela. Juhlilla kuullaan myös Emma-palkittua Kamus-kvartettia ja sopraano Johanna Rusanen-Kartanoa.

Festivaalin avajaiskonsertissa kuullaan musiikkijuhlien tilausteoksen, Kalevi Ahon 2. pianosonaatin, kantaesitys, jonka soittaa Ahon pianomusiikista tohtorintutkinnon tehnyt pianotaiteilija Sonja Fräki. Myös festivaalin muissa konserteissa kuullaan suomalaisten säveltäjien musiikkia. Oskar Merikannon 150-vuotisjuhla huomioidaan erityisesti – Merikannon syntymäpäivänä 5.8. kuullaan Vilppulan kirkossa Folke Gräsbeckin ja Johanna Rusanen-Kartanon konsertti, jossa esitetään Merikannon lauluja ja pianoteoksia, joista osa on sävelletty Merikannon kesäpaikassa Vilppulan Kantolassa.

– Juhlafestivaalilla kuullaan erityisen paljon tulevaisuuden nimiä. Myös ulkomaiset päävierailijamme, Jeremy Denk ja Sergei Babayan, ovat henkilöitä, joilla on vaikutusta pianismin tulevaisuuteen visionäärisen taiteilijuutensa, ja erityisesti Babayanilla opettajuutensa, kautta. Ohjelmistoon halusin paljon uutta ja tulevaisuuteen katsovaa musiikkia, kertoo pianotaiteilija Niklas Pokki, joka on toiminut festivaalin taiteellisena johtajana sen perustamisesta saakka.

Mäntän Musiikkijuhlien pääkonserttipaikka on Serlachius-museo Göstan Kivijärvi-sali. Muita konserttipaikkoja ovat Mäntän ja Vilppulan kirkot sekä Mäntän Klubi.

Vastaa

Post Navigation