Amfion pro musica classica

Uljas Pulkkisin kaksoiskonsertto viululle, harmonikalle ja jousille ” Crystallizations” Tapiola Sinfoniettan konsertissa 2.3.

Ennakkotiedoista poiketen Tapiola Sinfoniettan kausikonsertissa Uljas Pulkkisin kaksoiskonserton Crystallizations (2008) solisteina ovat Minna Pensola, viulu sekä Janne Rättyä, harmonikka ja kapellimestarina Janne Nisonen. Ohjelmassa on myös Einojuhani Rautavaaran Adagio celeste ja György Ligetin Kymmenen kappaletta puhallinkvintetille. Lisäksi konsertissa kuullaan Mozartin sinfonia nro 40. Nisonen johtaa myös iltapäiväkonsertin 1.3., jossa esitetään Rautavaaran ja Mozartin teokset.

Pulkkisin kaksoiskonsertto on kirkassointista ja säteilevää musiikkia. Sen eri kehityskulut kiteytyvät nimensä mukaisesti hauraammasta, vapaammasta tilasta kohti hymnimäisiksi kristallisoituvia synteesejä. Romantiikan tunneilmaisuestetiikka värittää Rautavaaran runoudesta innoituksensa saanutta näynomaista jousiorkesteriteosta Adagio celeste ja Ligetin puhallinkvintetossa kukin soitin saa vuorollaan solistisen roolin miniatyyrikonserton tapaan. Molemmat konsertit päättyvät Mozartin hiljaista surua säteilevään syvähenkiseen g-mollisinfoniaan nro 40.

To 1.3.2018 klo 14, Espoon kulttuurikeskus
ILTAPÄIVÄKONSERTTI: ADAGIO CELESTE
Tapiola Sinfonietta / Janne Nisonen, kapellimestari
Jukka Rantamäki, juontaja
Einojuhani Rautavaara: Adagio celeste
Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia nro 40 g-molli KV550

Pe 2.3.2017 klo 19, Espoon kulttuurikeskus
MOZART 40
Tapiola Sinfonietta / Janne Nisonen, kapellimestari
Minna Pensola, viulu
Janne Rättyä, harmonikka
Einojuhani Rautavaara: Adagio celeste
Uljas Pulkkis: Kaksoiskonsertto viululle, harmonikalle ja jousille ”Crystallizations”
György Ligeti: Kymmenen kappaletta puhallinkvintetille
Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia nro 40 g-molli KV550

Konserttiesittely (FM Kimmo Korhonen) pe 2.3.2018 klo 18.15

Vastaa

Post Navigation