Amfion pro musica classica

Sibelius-Akatemian kamariorkesteri tuo Temppeliaukion kirkkoon Händelin harvinaisempia oratorioita

Sibelius-Akatemian kamariorkesteri esittää Sibelius-Akatemian laulunopiskelijoiden kanssa Georg Friedrich Händelin harvemmin kuultuja oratorioaarioita Temppeliaukion kirkossa 10. maaliskuuta.

Yhteiskonsertissa laulunopiskelijat Kirsi Tunkkari, Maiju Vaahtoluoto, Mikko Heimovaara ja Samuli Taskinen perehtyvät Händelin kirkkomusiikkiteosten sooloihin, ja noin 20-henkinen kamariorkesteri tutustuu barokin ajan musiikin esittämiskäytäntöihin moderneilla instrumenteilla. Musiikki esitetään ilman kapellimestaria eli instrumentin äärestä johtaen, alkuperäisten esikuviensa mukaisesti. Ohjauksesta vastaa barokkimusiikin ekspertti, Helsingin Barokkiorkesterista tuttu viulisti Minna Kangas.

– Idea lähti siitä, kun halusimme toteuttaa harvinaisen ohjelmiston Sibelius-Akatemian laulajien ja instrumentalistien yhteistyönä. Händelin oratorioista tunnetaan yleisesti vain Messias, mutta nyt kuulemme musiikkia myös muista oratorioista. Opiskelijoita kouluttaa lisäkseni vanhan musiikin lauluspesialisti Tuuli Lindeberg sekä cembalisti ja urkuri Anssi Mattila, joka on yksi Suomen johtavista vanhan musiikin asiantuntijoista, Minna Kangas kertoo.

Konsertissa kuullaan otteita kahdeksasta eri oratoriosta. Mukana ovat muun muassa The Triumph of Time and Truth, Belshazzar, Solomon ja Samson.

Pleasure’s Gentle Zephyrs – aarioita ja soitinnumeroita Händelin oratorioista
Pe 10.3. klo 19.00
Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3
Vapaa pääsy
Sibelius-Akatemian kamariorkesteri
Minna Kangas, viulu, orkesterinjohto
Kirsi Tunkkari, sopraano
Maiju Vaahtoluoto, mezzosopraano
Mikko Heimovaara, tenori
Samuli Taskinen, bassobaritoni
Anssi Mattila ja Tuuli Lindeberg, laulajien valmennus

Vastaa

Post Navigation