Amfion pro musica classica

RSO esiintyy Helsingin juhlaviikkojen avajaiskonsertissa 19.8.

Lauri Porra

Lauri Porra

Lang Lang. Kuva © langlang.com

Lang Lang. Kuva © langlang.com

Radion sinfoniaorkesteri esiintyy Helsingin juhlaviikoilla 19.8. ja 1.9.Konserteista ensimmäinen on festivaalin avajaiskonsertti, jossa orkesteri esittää Lauri Porran ja Magnus Lindbergin teoksia. 1.9. konsertissa RSO:n solistiksi saapuu maailman arvostetuimpiin pianisteihin kuuluva kiinalainen Lang Lang.

Juhlaviikkojen avajaiskonsertissa 19.8. RSO kantaesittää säveltäjä-basisti Lauri Porran teoksen Kohta. Teoksen solistina on räppäri Paperi T ja cembaloa muistuttavaa omniwerk-soitinta soittaa Porra itse. Lisäksi kuullaan Magnus Lindbergin uuden orkesteriteoksen Two Episodes Suomen ensiesitys. TämäLontoon filharmonikkojen tilausteos kantaesitettiin BBC Proms -festivaalilla 24.7.2016. RSO:n lisäksi konsertissa esiintyy myös Helsingin kaupunginorkesteri. Konsertin johtaa Dalia Stasevska.

Lang Lang (s. 1982) on klassisen musiikin todellinen rock-tähti, joka hurmasi yleisöjä ympäri maailmaa jo nuorella iällä. Hän on esiintynyt maailman parhaiden orkestereiden ja muusikoiden kanssa ja innoittanut kokonaista sukupolvea kiinalaisia pianisteja. Lang Langin myötävaikutuksella Kiinasta onkin tullut todellinen pianon suurvalta: maassa lasketaan olevan jo kymmeniä miljoonia pianonsoiton harrastajia.

RSO:n solistina Lang Lang soittaa Beethovenin 4. ja Prokofjevin 3. pianokonserton. YlikapellimestariHannu Linnun johtamassa konsertissa kuullaan myös Beethovenin Coriolanus-alkusoitto ja ennakkotiedoista poiketen Prokofjevin Venäläisen alkusoiton tilalla Einojuhani RautavaaranLintukoto.

Molemmat konsertit lähetetään suorina lähetyksinä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/rso. Loppuunmyydyn Lang Langin konsertin verkkolähetystä voi seurata myös Helsingin keskustanKansalaistorille pystytettävältä jättiscreeniltä, Stadin Stagella.

19.8. klo 19
Vierailukonsertti: Helsingin juhlaviikkojen avajaiskonsertti

Dalia Stasevska, kapellimestari
Paperi-T
Radion sinfoniaorkesteri
Helsingin kaupunginorkesteri
Lauri Porra: Kohta, kantaesitys
Magnus Lindberg: Two Episodes, ensiesitys Suomessa
Felix Mendelssohn: Kesäyön unelma, alkusoitto
John Luther Adams: Become Ocean

1.9. klo 19
Vierailukonsertti: Helsingin juhlaviikot

Hannu Lintu, kapellimestari
Lang Lang, piano
Ludwig van Beethoven: Coriolan-alkusoitto
Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 4
Einojuhani Rautavaara: Lintukoto
Sergei Prokofjev: Pianokonsertto nro 3

Vastaa

Post Navigation