Amfion pro musica classica

HKO:n konserttikiertue Keski-Euroopassa oli menestys – seuraavaksi orkesteri suuntaa Belgiaan

Helsingin kaupunginorkesteri konsertoi viikon kestäneellä ja viime sunnuntaina päättyneellä Keski-Euroopan kiertueellaan loppuunmyydyille saleille neljässä maassa. Kiertueen konsertit kuultiin Dortmundin Konzerthausissa, Amsterdamin Concertgebouwssa, Wienin Konzerthausissa, Katowicen NOSPR:ssa ja Varsovan Filharmoniassa. HKO:n kiertuekonsertit johti orkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkki ja niiden viulusolistina oli Pekka Kuusisto.

Amsterdamilainen Het Parool -lehti kirjoitti karismaattisen solistin soittamasta Tsaikovskin viulukonsertosta, josta ”symbioottisessa vuoropuhelussa Mälkin ja orkesterin kanssa tuli vertaansa vailla oleva seikkailu… Tauon jälkeen suomalaiset soittivat Sibeliuksen toisen sinfonian. En ole koskaan kuullut sitä vaikuttavampana, hitaan osan latautuneen synkkyyden kanssa.” Dortmundissa ilmestyvä Ruhr Nachrichten puolestaan sijoitti Helsingin kaupunginorkesterin maailman orkesterien kärkikaartiin, ja kiinnitti huomiota orkesterin iskevään ja voimakkaaseen sointiin, joka lehden mukaan ”kiiltää komeasti kuin suomalainen pronssi”.

Orkesterin seuraava ulkomaanvierailu suuntautuu 10.-12.10. Belgiaan yhdessä Tero Saarinen Companyn kanssa. Konsertit Brysselissä ja Bruggessa ja tapahtumapäivä Brysselin BOZAR-kulttuurikeskuksessa kuuluvat Suomen EU-puheenjohtajuuskauden kulttuuriohjelmaan.

Konserttikokonaisuudessa kuullaan Sibeliuksen Tuonelan joutsen sekä viides sinfonia. Los Angelesin filharmonikoiden ja Helsingin juhlaviikkojen koreografi Tero Saariselta tilaama Zimmermann Trio sai Suomen-ensiesityksensä viime elokuussa HKO:n ja TSC:n tulkitsemana. Teos kietoo yhteen elävää musiikkia, tanssia ja visuaalisuutta Saarisen töille ominaisella, kokonaisvaltaisen elämyksellisellä ja tunteisiin vetoavalla tavalla.

Belgian kiertue:
Helsingin kaupunginorkesteri / Susanna Mälkki, kapellimestari
Oren Shevlin, sello
Tero Saarinen Company
Tero Saarinen, koreografia
Satu Halttunen, Misa Lommi, David Scarantino, tanssi

Jean Sibelius: Tuonelan joutsen
Berndt Alois Zimmermann: Concerto pour violoncelle et orchestre en forme de ”pas de trois”
Jean Sibelius: Sinfonia nro 5

Vastaa

Post Navigation