Amfion pro musica classica

Sibelius on viihdemusiikin armoitettu mestari

Etusivu Foorumit Amfion Sibelius on viihdemusiikin armoitettu mestari

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Auli Särkiö 8 vuotta, 9 kuukautta sitten.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #18115

  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Sibelius on nykymaailmassa viihdemusiikin armoitettu mestari. Mutta jos hän ei olisi suomalainen, museomusiikillinen viihde olisi Suomessa aivan toisenlaista. Tuskin Sibelius-viihdettä juurikaan soitettaisiin.

  #18981

  Koistinen
  Jäsen

  Tulkitsin nuo merkit jotenkin olevan suomenkieleen liittyvää grafiikkaa ja syntaksia, mutta mitään mieltä en virkkeistä löytänyt. Olisiko fetissigeneraattori mennyt siinä määrin epäkuntoon että jätös on yksinomaa suttuinen? Voisiko sen generaattorin perään laittaa jonkun kontrollin tarkistamaan, että syntaksin lisäksi sisältö avautuisi suoltajan lisäksi myös jollekin lukijalle?

  #18982

  elvibreu
  Osallistuja

  Voisimmeko Koistinen kohteliaasti lopettaa lgrohnin parjaamisen? Olen siihen itsekin kevyesti joskus sortunut (anteeksi lgrohn), mutta en näe mitään mieltä takertua hänen visioihinsa näin agressiivisesti (viittaan tässä myös edellisiin kertoihin). Uskoisin, että jos haluaisit ymmärtää hänen tekstinsä fantasiaa takertumatta sokeuttavasti häneen henkilönä, tekstinsä voisivat avautua sinullekin. Tässä oma tulkintayritykseni:

  ”Sibelius, tuo tasapainoisen taidemusiikin armoitettu mestari. Mutta jos Suomessa ei olisi ollut Sibeliusta, taidemusiikki olisi täällä kenties toisenlaista (toiset säveltäjät, erilaiset painotukset). Ja sitten hän aprikoi, ettei em. lähtökohdista (uudet painotukset) Sibeliuksen musiikki olisi niin suosittua Suomessa kuin se nyt on.

  Hyvää viikonloppua, käy Koistinen lgrohnin kanssa Musiikkitalossa vaikka skumpalla ja keskustelkaa esim. Sibeliuksen ja Madetojan musiikin eroista/samuuksista.

  p.s. mutta ”viihdemusiikki”, ”museomusiikki” etc. tarvitsevat kyllä syvyyspsykologisen tulkinnan..yritän tehdä sen.

  #18983

  Koistinen
  Jäsen

  Elvibreuseni. Kaunis on ajatuksesi, mutta minulla olisi sellainen toive, melko uutena Amfionin kävijänä, että täällä voisi keskustella musiikista, Siis keskustella, eikä hoitaa jotain häiriötä, joka purkautuu minulle perin hämärinä virkkeinä. Tällaiselle hoivaamiselle on omat fooruminsa. Amfion voisi palata k-e-s-k-u-s-t-e-l-e-m-a-a-n! Vaihtamaan näkemyksiä ja punnitsemaan niitä. Se vaatii ihan toisenlaista kulttuuria kuin mihin LGrohnin sinne-tänne verkkoon viskelemät roiskasut houkuttelevat. Pahoittelen.

  #18984

  Poistan tämän keskustelun parin päivän kuluttua. Sitä ennen toivon, että luettuaan tämän viestin Lgrohn ymmärtää olla avaamatta enää yhtään turhaa viestiketjua aiheesta museomusiikki. Sille riittää jo aiempia topiceja. Enkä aio varoittaa enää toista (oikeastaan kolmatta) kertaa tästä aiheesta. Tämä on keskustelupalsta. Voi myös kommentoida artikkeleja. Tämän topicin avaus ei edusta kumpaakaan, joten siksi se poistuu täysin turhana.

  #18985

  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Ninenomaan tämä on keskustelupalsta, eikä osallistujien parjauspalsta, johon myös mode jatkuvasti syyllistyy, kuten myös juuri edellä. Mode sallii myös muiden epäasilliset viestiin mitenkään niihin reagoimatta.

  Musiikissa on kyse mielipiteistä ja olen esittänyt omani. Luulisi sen olevan sallittua. Yllä oli kommenttini Sibeliuksen musiikkiin.

  #18986

  No musiikissa on kyse paljon muustakin kuin vain ”mielipiteistä”, mutta keskustelupalstalla kyse tietysti on mielipiteistä. Mielipiteissä puolestaan ei ole kyse mistä vain. Tämä on keskustelupalsta: keskustelulla on tietyt pelisäännöt. Se on kommunikaatiota, reagointia toisten reaktioihin, sekä kunnollisten perustelujen esittämistä omille mielipiteilleen. Toivomme tänne monipuolista dialogia musiikista, niin, keskustelua. Tähän perustuu Jaanin edellinen viesti.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.