Amfion pro musica classica

Suomen Säveltaiteen Tukisäätiö jakaa Kajanus-palkinnon ja apurahoja kapellimestarikoulutukseen

Suomen Säveltaiteen Tukisäätiö jakaa 7.11.2015 Robert Kajanus -tunnustuspalkinnon ansioituneelle suomalaiselle kapellimestarille.

Sibelius150-juhlavuotena Suomen Säveltaiteen Tukisäätiö on halunnut tukea myös kapellimestarikoulutusta, ja kohdistaa tämän vuoden apurahajakonsa suomalaisille orkesterin- ja puhallinorkesterinjohdon opiskelijoille. 1.10. alkanut hakuaika päättyi 30.10.2015.

Tunnustuspalkinnon saaja julkistetaan lauantaina 7.11.2015 klo 14 Musiikkitalossa, harjoitussali Paavossa, Sibelius-Akatemian kapellimestarikoulutuksen avoimien ovien Atso’s Corner -tilaisuuden alussa.

Atso’s Corner -tilaisuus jatkuu julkistuksen jälkeen kapellimestari- ja orkesterikoulutuksen professori Atso Almilan isännöimänä klassisen musiikin iltapäivänä nuorten kapellimestareiden ja soittajien kera. Tällä kertaa teemana ovat eri aikakausien lauluista tehdyt orkesterisovitukset ja vieraana on Vladimir Agopov. Tarkemmat tapahtumatiedot täältä:
https://www.musiikkitalo.fi/fi/tapahtuma/atsos-corner-13-vieraana-vladimir-agopov-ja-hanen-opiskelijansa-seka-laulusolistit

Suomen Säveltaiteen Tukisäätiö on perustettu 1957 Jean Sibeliuksen 90-vuotissyntymäpäivän juhlinnan yhteydessä. Säveltäjän elämäntyön kunnioittamiseksi eduskunta myönsi peruspääoman ja valtioneuvosto päätti perustaa säätiön, jonka toiminnan tarkoituksena on Suomen säveltaiteen tukeminen ja edistäminen.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö jakaa vuosittain apurahoja esittävän säveltaiteen edustajille, musiikkipedagogeille, musiikkitieteilijöille ja säveltäjille. Säätiön yhteydessä toimii myös Robert Kajanus -rahasto, josta nyt jaettava tunnustuspalkinto myönnetään.

www.suomensaveltaiteentukisaatio.fi

Vastaa

Post Navigation