Amfion pro musica classica

RSO:n kevätkaudella Sauli Zinovjevin, Lauri Kilpiön ja Otto Virtasen teosten kantaesitykset

Radion sinfoniakorkesterin kevään kantaesityksiä ovat Lauri Kilpiön uusi orkesteriteos sekä Sauli Zinovjevin pianokonsertto, jonka solisti on Vikingur Ólafsson. Polyteknikkojen Kuoron 120-vuotisjuhlakonsertissa on ohjelmassa kuoron ja RSO:n vuonna 2017 kantaesittämä Lotta Wennäkosken Uniin asti. Lisäksi huhtikuussa saa kantaesityksensä RSO:n fagotisti Otto Virtasen laulusarja, jonka solistina esiintyy Helena Juntunen

RSO:n Faust-Teema jatkuu 17.1., kun ylikapellimestari Hannu Lintu johtaa Hector Berlioz’n dramaattisen legendan Faustin tuomio.  Berlioz’n Faustin tuomio kuuluu Hannu Linnun mieliteoksiin. ”Pidän sitä yhtenä orkesteri- ja kuorokirjallisuuden täydellisimmistä ja dramaattisimmista teoksista.” Musiikkitalon Kuoron, Ylioppilaskunnan Laulajien ja Suomen Kansallisoopperan lapsikuoron kanssa esitettävää teosta tähdittävät Florian Boesch, John Irvin, Karen Cargill ja Markus Suihkonen.

Keväällä jatkuu myös toinen kauden teema, Dmitri Šostakovitš, jonka tuotannosta ohjelmassa on keskikauden sinfonioita ja konserttoja. Trondheimin sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Han-Na Changin RSO-debyytissä kuullaan sinfonia nro 10 ja Hannu Linnun johdolla nro 11. Jukka-Pekka Sarasteen johtaman 14. sinfonian solisteina laulavat Elena Pankratova ja Mikhail Petrenko. Ensimmäisen viulukonserton tulkitsee nuori Tami Pohjola ja toisen viulukonserton solistina soittaa Elina Vähälä.

RSO:n ylikapellimestarin tehtävät syksyllä 2021 aloittava Nicholas Collon johtaa orkesteria helmikuussa. Ohjelmassa on Kalevi Ahon ja Rahmaninovin teosten lisäksi Thomas Adès’n viulukonsertto, jonka solistina esiintyy Pekka Kuusisto.

Kausi päättyy Japanin kiertueeseen 21.–31.5. RSO ja Hannu Lintu konsertoivat mm. Tokion Suntory Hall’ssa, Nagoyassa ja Osakassa. Ohjelmassa on Sibeliuksen ja Tšaikovskin sinfonioita sekä Prokofjevin 2. pianokonsertto ja Sibeliuksen viulukonsertto. Kiertueen solisteina ovat pianisti Seong-Jin Cho ja viulisti Ruy Goto.

Vastaa

Post Navigation