Amfion pro musica classica

Oopperan kummitus jatkaa Göteborgin oopperaan

Kuva Stefan Bremer, kuvassa Ville Rusanen.

Kuva Stefan Bremer, kuvassa Ville Rusanen.

Kansallisoopperan suosittu Oopperan kummitus -musikaalituotanto nähdään syksystä 2017 alkaen Göteborgin oopperassa. Kansallisoopperan tämän kauden menestysproduktio, Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus -musikaali jatkaa esityskauden päätyttyä Göteborgin oopperaan. Göteborgissa ensi-ilta on syksyllä 2017.

Maailmalla on esitetty useimmiten alkuperäisen Lontoon-version mukaista Oopperan kummitusta, mutta Kansallisooppera sai viidentenä teatterina maailmassa luvan tehdä kokonaan uuden tuotannon. Tiina Puumalaisen ohjauksen maailman suosituimmasta musikaalista näkee Kansallisoopperassa kaudella 2015–2016 noin 75 000 katsojaa. Lavastuksen produktioon on suunnitellut Teppo Järvinen, puvut Marjaana Mutanen, valaistuksen Timo Alhanen ja koreografian Osku Heiskanen. Kuten Helsingissäkin, teos esitetään Göteborgissa alkuperäiskielellä englanniksi.

Göteborgin oopperan ohjelmistossa on niin oopperaa, tanssia kuin musikaaliakin. Vuosittain esityksiä on noin 270 ja kävijöitä 250 000. Kansallisooppera on tehnyt teosvaihtoa Göteborgin oopperan kanssa aiemminkin – esimerkiksi tällä kaudella ohjelmistossa oleva ooppera Thaïs on alun perin Göteborgin oopperan tuotanto.

Yhteistuotannot sekä teosvuokraukset ovat tänä päivänä yleisiä oopperatalojen kesken. Kansallisoopperan ja Kansallisbaletin tuotantoja on nähty muutaman viime vuoden aikana mm. Tokiossa (Reininkulta, Die tote Stadt ja Manon Lescaut), Oslossa (Onegin), Tel Avivissa (Boris Godunov) ja Prahassa (Don Carlos). Kuluvalla kaudella 2015–2016 Helsingissä nähdään Zürichin oopperan tuotanto oopperasta Nenä, Berliinin Komische Operin Taikahuilu sekä Norjan Kansallisbaletista peräisin oleva tanssiteos BACH. Forms of Silence and Emptiness.

Vastaa

Post Navigation