Amfion pro musica classica

Key Ensemblen mieskokoonpano konsertoi äitienpäivänä Brinkhallin kartanossa

Kamarikuoro Key Ensemblen kahdeksanhenkinen mieskokoonpano esiintyy sunnuntaina 14.5 klo 15 Brinkhallin kartanossa Turun Kakskerrassa. Ennen konserttia kartanossa järjestetään äitienpäivälounas klo 13. Tapahtuma on osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa.

Key Ensemblen mieskokoonpano näyttää herkemmän puolensa ja esittää etenkin äideille suunnatussa ohjelmistossaan sulosointuisia serenadeja niin satavuotiaasta Suomesta kuin muualtakin maailmalta.  Konsertti on osa Key Ensemblen kartanokonserttien sarjaa, joista ensimmäinen järjestettiin huhtikuussa Raadelman kartanossa.

”Ohjelmisto koostuu perinteisistä mieskuoroserenadeista, kuten Leevi Madetojan Hän kulkevi kuin yli kukkien –teoksesta, mutta joukossa on myös uudempia sävellyksiä, esimerkiksi turkulaistuneen säveltäjä Lauri Mäntysaaren kaunis Minä suutelen sinulle siivet –kappale.  Key Ensemblen miesosasto on tunnettu erityisesti tummista sävyistään, ja onkin hienoa päästä näyttämään yleisölle miten kokoonpano taipuu myös hyvin herkkään ohjelmistoon. Hunajaisia sävelmiä on tarjolla niin paljon, että mehiläisiäkin pyörryttää! ”, kertoo ohjelmiston suunnitellut tenorien äänenjohtaja Teemu Mustonen.

Ennen konserttia Brinkhallin kartanossa tarjoillaan äitienpäivälounas klo 13 alkaen. Lounaan aikana Suomen Kulttuuriperinnön Säätiön puheenjohtaja  Kaija Hartiala kertoo kartanon vaiherikkaasta historiasta.

Vastaa

Post Navigation