Amfion pro musica classica

Kansallisooppera kutsuu vierailulle ahvenanmaalaisen Kulturföreningen Katrinan

Magnus-Maria. Kuva © Tiina Tahvanainen.

Magnus-Maria. Kuva © Tiina Tahvanainen.

Magnus-Maria-oopperan ohjaa monista teatteri- ja elokuvaohjauksista tunnettu Suzanne Osten.

Kansallisooppera on kutsunut Alminsalin näyttämölle oopperaryhmän Ahvenanmaalta. Kulturföreningen Katrinan esitys Magnus-Maria on Karólína Eiríksdóttirin ooppera oikeasta sukupuolesta ja se sijoittuu 1600-luvun lopun Föglön saaristokylään Ahvenanmaalle ja Tukholmaan. Libreton teokseen on tehnyt Katarina Gäddnäs.

Tarinan Maria Johansdotter on rohkea nainen, joka tekee kaikkensa voidakseen elää itsenäisenä ihmisenä ja muusikkona. Hän kuuntelee sydämensä ääntä ja kantaa ylpeänä tekojensa seuraukset. Tuomarin kysyessä häneltä, onko hän mies vai nainen, Maria vastaa olevansa sekä että, mutta kuitenkin enemmän mies. Ooppera kertoo Maria Johansdotterin eli Magnus Johanssonin ihmeellisen elämäntarinan.

Esityksen johtaa Anna-Maria Helsing ja sen ohjaa ruotsalaisohjaaja Suzanne Osten, jonka ainutlaatuinen ja huomiotaherättävä tapa tehdä teatteriesityksiä on maailmanlaajuisesti tunnettu. Rooleissa nähdään mm. mezzosopraano Hillevi Berg Niska, näyttelijä Andrea Björkholm, sopraano Lisa Fornhammar, mezzosopraano Ásgerður Júníusdóttir ja altto Maria Johansson Josephsson.

Kulturföreningen Katrinan tavoitteena on konsertteja ja muita musiikkitapahtumia järjestäen edistää ammattimaisuutta ahvenanmaalaisessa musiikkielämässä. Yhdistyksen perustamisen alkusysäyksenä oli Katrina-musiikkinäytelmän tuottaminen vuonna 2000. Samana vuonna aloitettiin kamarimusiikkikonsertteihin keskittyvä Katrina-konserttisarja, nykyinen Katrina-kamarimusiikkifestivaali.

Kansallisooppera kutsuu säännöllisesti oopperaryhmiä vieraakseen Alminsaliin. Aiemmin on nähty mm. Saaristo-oopperan ja Suomalaisen Kamarioopperan vierailut. Myös Kansallisbaletti kutsuu vuosittain vähintään yhden vierailevan tanssiryhmän esiintymään Alminsalissa. Syksyllä 2016 vierailulle on kutsuttu Kulturföreningen Katrinan lisäksi The Fabulous Bäckström Brothers marras-joulukuussa, Susanna Leinonen Company syys-lokakuun vaihteessa ja Tero Saarinen Company lokakuussa.

Kulturföreningen Katrina: Magnus-Maria

Suomen Kansallisooppera ja -baletti, Alminsali
ensi-ilta lauantaina 3.12.2016 klo 20

Vastaa

Post Navigation