Amfion pro musica classica

Kamarikesä Ritarihuoneella: Jousikvartetti-ilta

Neljäs Ritarihuoneella järjestettävä Kamarikesä-tapahtuma tuo jälleen yhteen nuoren polven eturivin suomalaismuusikkoja, joista useat ovat luoneet jo kansainvälistäkin uraa. Valtaosa esiintyjistä on opiskellut ja valmistunutkin Sibelius-Akatemiasta.
Päärynän muotoisia kappaleita: Kamarikesässä koetaan musiikkia aina ranskalaisittain kevyestä saksalaisittain järeään – sekä loistavien eksentrikkojen musiikkia. Festivaalin teemasäveltäjänä on Erik Satie. Satien hengessä festivaali laajenee tänä vuonna kiinnostavasti monitaiteelliseen suuntaan. ”Suomalaisen Kuusikon” säveltämä H.C. Andersenin Peukalo-Liisa tarinaan pohjautuva miniooppera saa festivaalilla kantaesityksensä.
Festivaalin päättävässä Kamus-kvartetin konsertissa ohjelma painottuu saksalaisen järeään, kuitenkin argentiinalaisen Astor Piazzollan kvartetolla maustettuna. Kamus-kvartetti on ollut vakioesiintyjä Kamarikesä-tapahtumissa ja heidän konserttinsa ovat aina elämyksiä: Schubertin kvartettoon ”Tyttö ja kuolema” onkin odotettavissa vahva ja intensiivinen tulkinta.

Comments are closed.

Post Navigation