Amfion pro musica classica

”I am thrilled to have the opportunity to represent Sony and its products”

Lang Lang Audin 100-vuotisjuhlissa

Pianon kirkkain megatähti, 27-vuotias kiinalainen Lang Lang on solminut kolmivuotisen sopimuksen Sony Classical -levymerkin kanssa. Yhteistyö elektroniikkajätti Sonyn kanssa alkoi vuonna 2008: tuonaikaisessa lehdistötiedotteessa pianisti kertoo olevansa yhtiön tuotteiden pitkäaikainen käyttäjä ja erittäin innostunut mahdollisuudesta edustaa näitä. Sopimuksen mukaan Lang Lang muun muassa käyttää lentomatkoillaan Walkman™-soitinta ja hälyä poistavia kuulokkeita – myös Kiinassa, jossa hän on erityisen suosittu.

Klassisen musiikin maailmasta raportoivista tahoista Washington Postin Anne Midgette huomauttaa, että suuret levymerkit ovat pikemminkin pyrkineet pääsemään eroon verrattain hyvinkin myyneiden taiteilijoiden pitkäaikaisista sopimuksista. Sonylla menee edelleen hyvin, sillä talliin kuuluu muitakin voittoa tuottavia muusikoita, kuten Yo-Yo Ma ja Joshua Bell. Monet parhaiten myyvistä levyistä ovat tavalla tai toisella luokiteltavissa crossoveriksi, mutta Lang Langin katalogista ei tätä voi sanoa.

Alunperin sopimuksesta kirjoitti Norman Lebrecht, jonka mukaan Lang Lang on harvoja popmusiikin levymyynnin lukuihin yltäviä klassisia muusikoita. Lebrecht ei kuitenkaan suuremmin arvosta pianistin populistista otetta lumivalkeine pianoineen, tai vaatimusta edelliselle yhtiölleen Deutsche Grammophonille hankkiutua eroon toisesta kiinalaispianistista, Varsovan Chopin-kilpailun voittaja Yundi Li:stä.

Kommentaattorit on kiinnittäneet huomiota myös Lang Langin haamukirjoitetun omaelämäkerran Journey of a thousand miles herooisiin käänteisiin ja lyhyisiin lauseisiin.

Mutta itse musiikista: YouTubesta löytyy ainakin kaksi tulkintaa Lisztin Liebestraumista, ennen ja nyt.

Vastaa

Post Navigation