Amfion pro musica classica

FiBOn syyskauden aloittaa Händelin harvoin esitetty oratorio

FiBOn syyskauden aloittaa perjantaina 21. syyskuuta klo 19 Johanneksenkirkossa Georg Friedrich Händelin harvoin esitetty oratorio Il trionfo del tempo e del disinganno. Oratoriosta on useita versioita, mutta nyt Helsingissä kuullaan alkuperäinen eli niin sanottu Rooman-versio, jossa barokkinen runsaus näyttäytyy täydessä loistossaan.

Vuonna 1707 sävelletyn teoksen teema sopii erinomaisesti nykypäivään. Oratoriossa neljä hahmoa, Kauneus (La bellezza), Nautinto (Il piacere), Järjen ääni (Il disinganno) ja Aika (Il tempo), käyvät ajatuksenvaihtoa elämän merkityksellisyydestä tai merkityksettömyydestä. Mikä on tärkeätä elämässä, mikä taas turhaa?

Oratorion Nürnbergin-konsertin arvostelu sai konserttijärjestäjät haltioitumaan, sillä parempaa arviota ei käytännössä voi saada Saksan kolmen arvostetuimman lehden joukkoon kuuluvassa Süddeutsche Zeitung -lehdessä: ”Hienompaa ja joustavampaa solisteja tukevaa musisointia tuskin olisi voinut toivoa kuin mitä Suomalainen barokkiorkesteri tarjosi ensivierailullaan Nürnbergin kansainvälisellä urkuviikolla.”(Süddeutsche Zeitung / Stephan Schwarz-Peters 10.6.2018)

Maria Erlacher, sopraano (La bellezza)
Marie Luise Werneburg, sopraano (Il piacere)
Marian Dijkhuizen, altto (Il disinganno)
Nino Aurelio Gmünder, tenori (Il tempo)
Suomalainen barokkiorkesteri
Georg Kallweit ja Petteri Pitko, musiikin johto
Ilka Seifert ja Folkert Uhde, konsepti ja ohjaus
Jörg Bittner, valaistus

Teoksen partituuri: https://imslp.org/wiki/Il_trionfo_del_Tempo_e_della_Verità%2C_HWV_46_(Handel%2C_George_Frideric)

Vastaa

Post Navigation