Amfion pro musica classica

Yli 60 nuorta musiikinharrastajaa konsertoi Kansallisoopperan orkesterin rinnalla

Kuva © Heikki Tuuli

Kuva © Heikki Tuuli

Kansallisoopperan orkesteri kutsuu jälleen pääkaupunkiseudun musiikkiopistojen oppilaita musisoimaan Mestarien messissä -konserttiin. Koko perheelle sopiva maksuton konsertti järjestetään Oopperan päänäyttämöllä 5.10. klo 19.00.

Oopperaorkesterin ammattimuusikoiden rinnalla Mestarien messissä -konsertissa musisoi tällä kertaa yli 60 opiskelijaa Helsingin Konservatoriosta, Itä-Helsingin Musiikkiopistosta ja Espoon Musikinstitutet Kungsvägenistä. Konsertin kokoonpanoa täydentävät myös opiskelijat Länsi-Helsingin musiikkiopistosta ja Sibelius-Akatemiasta. Iältään 7–25-vuotiaat muusikonalut valmistelevat konsertin ohjelman yhdessä Kansallisoopperan orkesterin kanssa soitinryhmäkohtaisista stemmaharjoituksista alkaen.

Mestarien messissä -konsertissa kuullaan kappaleita kuluvan kauden oopperoista ja baleteista sekä klassisen musiikin suosikkiteoksia. Edward Elgarin Pomp and Circumstance -sarjan marssissa orkesteria kasvattaa vielä yli 30 nuoren soittajan joukko. Konsertin kapellimestarina toimii Esa Heikkilä. Solisteina laulavat sopraano Anna-Kristiina Kaappola ja tenori Jyrki Anttila.

Mestarien messissä -konsertti on järjestetty aiemmin vuosina 2014 ja 2013. Konsertit antavat paljon niin nuorille kuin oopperaorkesterin muusikoillekin. ”Olen hyvin iloinen, että meillä orkesterilaisilla on taas mahdollisuus näyttä innostuneille nuorille muusikoille, kuinka me Oopperalla valmistelemme monipuolisen ja melkoisen haastavan konserttiohjelman siihen pisteeseen, että meillä on tarjota yleisöllemme mukaansatempaava ja laadukas esitys”, kertoo Kansallisoopperan orkesterin 1. konserttimestari Jukka Merjanen.

Suomen kansallisoopperan orkesteri on kokoonpanoltaan maan suurin orkesteri. Vuonna 1963 perustetun orkesterin koko kasvoi merkittävästi uuteen oopperataloon muuton myötä vuonna 1993. Tänä päivänä orkesterissa on 111 jäsentä. Varsinaisen työnsä eli ooppera- ja balettiesitysten ohella Oopperaorkesteri pitää säännöllisesti myös omia konsertteja.

Mestarien messissä
Kansallisoopperan päänäyttämö
5.10. klo 19:00
Vapaa pääsy

Vastaa

Post Navigation