Amfion pro musica classica

What ever Works! -festivaali tuo nykymusiikin yllättäviin paikkoihin Turussa

WEW_leikatut1

What ever Works! -nykymusiikkifestivaali järjestetään kolmatta kertaa Turussa 4.-7.2.2016. Festivaalin viidessä konsertissa kuullaan musiikkia nuorilta säveltäjiltä, improvisaatiota ja nykymusiikin klassikoita. Mukana on niin vokaalimusiikkia kuin teoksia soolo-, kamari- ja orkesterikokoonpanoille. Festivaalin järjestää turkulaisista säveltäjistä koostuva What ever Works! -työryhmä. Muusikkoina ovat nuoret ammattilaiset ja opiskelijat ympäri Suomea sekä Turun AMK:n muusikko-opiskelijat.

Konsertit sijoittuvat yllättäviinkin paikkoihin Turun keskustassa. Perinteisten konserttipaikkojen, Martinkirkon ja Sigyn-salin lisäksi uudesta musiikista nautitaan mukavasti nojatuolissa tuopillisen kera Panimoravintola Koulussa sekä laskeudutaan keskiaikaiseen kappeliin kuuntelemaan improvisaatiota. Palvelutalo Wilenin kanssa yhteistyössä toteutettava konsertti puolestaan kokoaa yhteen eri sukupolvet ja siihen on esteetön pääsy.

Sävellysopiskelijoiden kouluprojektista itsenäiseksi festivaaliksi

What ever Works! -nykymusiikkifestivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013 silloisten Turun AMK:n sävellysopiskelijoiden toimesta. Ideana oli saada sävellysopiskelijoiden teoksia esille sekä innostaa muita soitonopiskelijoita nykymusiikin pariin. Nyt perustajajäsenet ovat valmistuneet AMK:sta, mutta festivaalin järjestäminen jatkuu osin uudistuneen ja kasvaneen työryhmän voimin. Festivaalikin on laajentunut kolmesta konsertista viiteen konserttiin ja mukana on nyt teoksia nuorilta säveltäjiltä muualtakin kuin Turusta. Teoksia kuullaan tänä vuonna kahdeltakymmeneltä säveltäjältä ja esiintyjiä on mukana yli 50.

”Festivaalimme on tällä hetkellä ainoa konserttisarja Turussa joka keskittyy nykymusiikkiin”, kertoo festivaalin tiedottaja Aino Tenkanen. ”Nyt kun Turun AMK:n sävellyslinja on lopetettu eikä Aboa Musica -festivaaliakaan ole, ei järjestäytynyttä nykymusiikkikulttuuria ole kaupungissa liikaa. Nykymusiikille on kuitenkin paikkansa ja kysyntää, se tuo elävät säveltäjät, soittajat ja yleisön yhteen erityisellä tavalla.”

Tarkat ohjelmatiedot: Facebook/What ever Works! -nykymusiikkifestivaali

What ever Works! -nykymusiikkifestivaalin konsertit:

ALKU 4.2.2016 klo 20 Martinkirkko
Guillou, A.S.Tenkanen, A.R.O.Tenkanen, Kok, Laaksonen, Donatoni
Vapaa pääsy

ILTA NOJATUOLISSA 5.2.2016 klo 19 Panimoravintola Koulu, Historian luokka
Nordheim, Helgason, Saajos, Autio, Lindberg, Crumb
Liput 10€

PIENI OODI 6.2.2016 klo 13.30 Palvelutalo Wilen, Juhlasali
Myllärinen, Mastovaara, Supponen, Willemen, Helgason
Vapaa pääsy

IMPROVISAATIO KATAKOMBEISSA 6.2.2016 klo 20 Pyhän Hengen kappeli, Julian talo
LOS duo: Castrillón, Andean, Turun AMK:n improryhmä: Kyllönen, Sapelkina, Rinne
Vapaa pääsy

VIISI SISÄISTÄ MAAILMAA 7.2.2016 klo 16 Sigyn-sali, Turun Konservatorio
klo 15 säveltäjien haastattelu Mastovaara, Kok, Laaksonen, Sbaffi, Larionov
Liput 15/10 €

Vastaa

Post Navigation