Amfion pro musica classica

Uusi virtuaalinäyttämö tarjoaa oopperaa ja balettia verkossa

Suomen Kansallisooppera. Kuva: Veikko Kähkönen

Suomen Kansallisooppera. Kuva: Veikko Kähkönen

Kansallisoopperan ja -baletin uusi verkkopalvelu oopperabaletti.fi on avattu. Elämyksellisen ja runsaan verkkosivuston merkittävin uutuus on virtuaalinäyttämö Stage24, jossa voi katsoa sekä kokonaisia esityksiä että monenlaisia videoita kulisseista.

Kansallisooppera ja -baletti laajentaa palveluaan näyttävästi verkossa. Monipuoliset digitaaliset sisällöt mahdollistaa täysin uusittu ja tänään avattu verkkopalvelu sekä uusi suoratoistojärjestelmä. Verkkosivusto on osoitteessa oopperabaletti.fi.

”Haluamme koskettaa ja ilahduttaa yhä suurempaa yleisöä joka puolella Suomea ja kansainvälisesti. Uudessa verkkopalvelussamme on nyt Stage24, virtuaalinen näyttämö, jonka äärellä katsoja voi viihtyä silloin kun hänelle sopii”, sanoo pääjohtaja Päivi Kärkkäinen.

Suoratoistojärjestelmä sisältää kuusi robottikameraa, joilla päänäyttämön esityksiä lähetetään suorana tai tallenteina. Useiden kokonaisten esitysten lisäksi Stage24 tarjoaa mm. taustoittavaa ja tunnelmaan virittävää materiaalia harjoituksista ja kulissien takaa. Kaikki materiaali on tarjolla ilmaiseksi.

Yhteisiä lähetyksiä Helsingin Sanomien ja Ylen kanssa

Suoratoistojärjestelmän myötä Kansallisoopperan ja -baletin yhteistyö Helsingin Sanomien ja Ylen kanssa tiivistyy.

Uutta on yhteistyö HSTV:n kanssa: Kanavalla nähdään keväästä lähtien kokonaisia esityksiä ja esityksiin liittyvää oheisohjelmaa. Ensimmäisenä HSTV lähettää suorana Indigo-oopperan esittelytilaisuuden Sanomatalon Mediatorilta huomenna torstaina klo 17.30. Apocalyptica-yhtyeen säveltäjien uutuusoopperasta ovat Sanomatalossa keskustelemassa mm. säveltäjä Perttu Kivilaakso, ohjaaja Vilppu Kiljunen, kapellimestari Jaakko Kuusisto ja sopraano Mari Palo. Helsingin Sanomat on Kansallisoopperan ja -baletin pääyhteistyökumppani.

Myös koko Indigo-esitys nähdään verkossa ja televisiossa, kun Yle puolestaan lähettää sen Yle Areenalla ja Yle Teemalla 30. tammikuuta. Kevään toinen uutuusooppera Hulttion tie lähetetään Yle Areenalla ja Yle Radio 1:ssä 9. huhtikuuta. Loppuunmyyty Pieni merenneito -baletti nähdään Yle Areenalla 22. huhtikuuta.

Kaikki mainitut lähetykset voi katsella myös oopperabaletti.fi:n Stage24:lla.

Oopperabaletti.fi:n ovat Kansallisoopperan kanssa toteuttaneet digistrategi Sami Lanu, suunnittelija Sami Korjus, AD Anu Lehto sekä tekninen kumppani Byroo. Suoratoistojärjestelmän toteuttamisessa Kansallisoopperan kumppani on ollut Mediatec.

Kansallisooppera on mukana myös eurooppalaisten oopperatalojen yhteisessä The Opera Platform -palvelussa osoitteessa theoperaplatform.eu. Myös tässä palvelussa voi katsella kokonaisia oopperaesityksiä.

b6a2a226c4f66974_org

Vastaa

Post Navigation