Amfion pro musica classica

UUSI KANSALLINEN PIANOKILPAILU TAMPEREELLE KEVÄÄLLÄ 2017 

Tampereen pianokilpailu kokoaa yhteen Suomen eturivin nuoret pianistit Tampereen Musiikkiakatemialle ja Tampere-taloon 24.4.–5.5.2017. Kolmieräisen kilpailun finaalissa soittaa Tampere Filharmonia. Kilpailun järjestää Tampereen Pianoseura ry. Tapahtuman suojelijana toimii pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Tampereen pianokilpailuun voivat osallistua kaikki 15–30-vuotiaat suomalaiset ja Suomessa vähintään kolme lukuvuotta yhtäjaksoisesti opiskelleet ulkomaalaiset pianistit. Kilpailun tuomaristo koostuu suomalaisista ja ulkomaisista pianonsoiton huippuammattilaisista. Tampereen pianokilpailun pääpalkinto on 10 000 euroa.

Tampereen pianokilpailu on erinomainen foorumi korkeatasoisen suomalaisen pianokoulutuksen ja nousevien nuorten pianistikykyjen esittelemiseksi. Tampereella on kilpailulle loistavat edellytykset niin vahvan klassisen musiikin koulutuksen, tilojen, yleisöpohjan, sijainnin kuin ensiluokkaisen ja ainoan Helsingin ulkopuolella toimivan täysimittaisen sinfoniaorkesterinsa vuoksi”, kuvailee järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jani Aarrevaara. ”Suomalaiselle musiikkikulttuurille ja erityisesti pianonsoitolle on tärkeää että Tampereella aletaan järjestää täysipainoista kansallista pianokilpailua. Myös Taideyliopiston Sibelius-Akatemian näkökulmasta tämä on erittäin kannatettava hanke”, kertoo kilpailutoimikunnan puheenjohtaja, prof. Erik T. Tawaststjerna. Myös Tampereen kaupunki on vahvasti sitoutunut hankkeeseen.

Tampereen pianokilpailun finaalin konserttolistaus vastaa laajuudeltaan suurten kansainvälisten pianokilpailujen standardeja. Tamperelaista ja pirkanmaalaista väriä kilpailuohjelmaan tuo välierässä soitettava, sävellyskilpailun kautta valittava teos.

www.tampereenpianokilpailu.fi

Vastaa

Post Navigation