Amfion pro musica classica

Urkuvirtuoosi Jeremy Joseph esiintyy Helsingissä ensimmäistä kertaa 19. syyskuuta

Jeremy Joseph

Jeremy Joseph

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia on kutsunut tänä syksynä vieraakseen urkutaiteilija Jeremy Josephin, joka esiintyy Finlandia-talossa 19. syyskuuta. Suomen-esiintyminen on Josephin ensimmäinen urkurina. Vapaapääsyllinen konsertti tuotetaan yhdessä Helsingin kaupungin kanssa.

Eteläafrikkalaissyntyinen Jeremy Joseph (s. 1978) on yksi oman sukupolvensa tunnetuimpia urkureita. Yhdeksänvuotiaana urkujensoiton aloittanut ja myöhemmin Kööpenhaminassa, Lyypekissä ja Stuttgartissa opiskellut Joseph on voittanut lukuisia alan kilpailuja, kuten kansainvälisen Gottfried Silbermann -urkukilpailun vuonna 1999. Joseph on esiintynyt laajasti ympäri maailmaa, levyttänyt useilla kuuluisilla eurooppalaisilla uruilla sekä tehnyt nauhoituksia eri maiden radiokanaville. Tällä hetkellä hän työskentelee Wienin hovikapellin urkurina, ja esiintyy säännöllisesti sunnuntaijumalanpalveluksissa Wienin poikakuoron ja filharmonisen orkesterin jäsenten kanssa.

Jeremy Joseph on myös tunnettu urkupedagogi. Hän opettaa Wienin musiikki- ja esittävän taiteen yliopistossa sekä kesäisin Itävallan barokkiakatemian mestariluokkia. Hän on pitänyt mestarikursseja useissa eurooppalaisissa musiikkikorkeakouluissa. Suomen-vierailunsa yhteydessä hän opettaa myös Sibelius-Akatemian urkuopiskelijoita 20. syyskuuta.

Jeremy Joseph – Urkuvierailu maailman huipulta

Ma 19.9. klo 19.00.
Finlandia-sali, Finlandia-talo, Mannerheimintie 13
Vapaa pääsy.

Vastaa

Post Navigation