Amfion pro musica classica

Unkarilaisviulisti Barnabás Kelemen vierailee Sibelius-Akatemian kamariorkesterin johtajana

BarnabasKelemen-pics03-320x480

Unkarilaissyntyinen huippuviulisti Barnabás Kelemen vierailee Sibelius-Akatemian kamariorkesterin johtajana Temppeliaukion kirkon konsertissa 27. tammikuuta. Kelemen toimii myös konsertin solistina esittäessään Felix Mendelssohnin (1809–1847) harvoin esitetyn ensimmäisen viulukonserton, joka syntyi säveltäjän ollessa vasta 13-vuotias. Konsertissa kuullaan myös Bela Bartókin (1881–1945) Divertimento ja Henry Purcellin (1659–1695) Pavane ja Chaconne.

Syksyllä 2014 perustettu, jousisoittimista koostuva kamariorkesteri koostuu pääosin opiskelijoista, jotka osallistuvat syventävän orkesterisoiton opintojaksolle Sibelius-Akatemiassa. Konsertin ohjelmistoa on työstetty jo pitkin viime syksyä. Orkesteria johtava Kelemen pitää Suomen-vierailunsa aikana myös pienimuotoisen mestarikurssin Sibelius-Akatemian viulisteille ja kamarimusiikkiyhtyeille.

Barnabás Kelemen (s. 1978) on useita merkittäviä viulukilpailuita voittanut, budapestilaisen Liszt Ferenc Academy of Musicin ja kölniläisen Hochschule für Musik und Tanzin viulunsoiton professori. Kelemen toimii myös vierailevana professorina yhdysvaltalaisessa Indiana University Bloomingtonissa. Maailman konserttilavoilla näyttävää uraa tehnyt virtuoosi on tunnettu erityisen karismaattisena lavapersoonana. Kelemen on konsertoinut useasti Suomessa, viimeksi Sinfonia Lahden ja Turun filharmonisen orkesterin vieraana loka–marraskuussa 2016.

Sibelius-Akatemian kamariorkesteri, joht. Barnabás Kelemen
Pe 27.1. klo 19.00, Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3

Purcell: Pavane ja Chaconne g-molli
Mendelssohn: Viulukonsertto d-molli
Bartók: Divertimento

Vastaa

Post Navigation