Amfion pro musica classica

Timo Mustakallio -laulukilpailu 2017 hakee nuoria laulajalupauksia

Timo Mustakallio –laulukilpailu on Savonlinnan Oopperajuhlien ja Timo Mustakallio -säätiön yhteistyössä Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantala -rahaston kanssa järjestämä kilpailu, jonka tarkoituksena on auttaa uusia lahjakkaita suomalaisia laulajia kehittämään kykyjään.

Savonlinnassa 16.7.2017 yksipäiväisenä (alkukilpailu klo 11 ja finaali klo 19) käytävään kilpailuun voivat osallistua suomalaiset laulajat, jotka ovat syntyneet vuonna 1991 tai sen jälkeen. Heillä saa olla enintään kahden vuoden kokemus laulajan ammatissa ja he ovat voineet osallistua Timo Mustakallio -laulukilpailuun enintään kerran aikaisemmin.

Yleisö pääsee seuraamaan kilpailua, jossa on mies- ja naislaulajille yksi yhteinen sarja. Sekä alku- että loppukilpailussa esitetään enintään kymmenen minuutin pituinen ohjelma, johon sisältyvät vapaavalintaiset lied ja ooppera-aaria – jotka ovat kummassakin erässä eri teoksia. Teokset esitetään alkuperäisessä sävellajissa, aariat resitatiiveineen, ja alkuperäisellä kielellä. Kilpailuun ilmoittaudutaan 31.3.2017 loppuun mennessä. Samalla toimitetaan järjestäjille äänite, jonka perusteella valitaan laulajia toukokuussa järjestettävään esikarsintaan.

Vuonna 2015 esikarsinnasta valittiin alkueriin 16 laulajaa, ja heistä kahdeksan – neljä naista ja miestä – ylsi loppukilpailuun. Jaossa ovat 15.000 euron suuruinen voittajan palkinto ja 10.000 euron suuruinen Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantala -rahastosta jaettava palkinto.

Voittajille järjestetään lisäksi konsertti Savonlinnasalissa oopperajuhlakaudella 2018, jolloin myös finaaliin valitut laulajat pääsevät maksuttomalle mestarikurssille Savonlinnassa.

Tuomariston puheenjohtajana toimii Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti, oopperalaulajat Edith Mathis ja Tommi Hakala sekä kapellimestari Hannu Lintu.


Yksityiskohtaiset ilmoittautumisohjeet ja säännöt:
http://www.oopperajuhlat.fi/fi/footer/Laulukilpailu/Timo-Mustakallio–laulukilpailu-2017

Timo Mustakallio -säätiön hallituksen puheenjohtaja Kari Vainion ajatuksia kilpailusta ja sen tavoitteista:
https://operafestivalmagazine.fi/nuorten-laulajien-nayton-paikka/

Vastaa

Post Navigation