Amfion pro musica classica

Tiedote: Valamon luostarissa juhlistetaan Sibeliusta

Valamon luostari

Valamon luostari

Valamon luostarin loppukesän ohjelmatarjonta jatkuu musiikkipainotteisella linjalla. Luostarilla on menossa juhlavuosi: tänä vuonna tulee kuluneeksi 75 vuotta siitä, kun Valamon luostari muutti Heinävedelle.

3711565-110332-18148451jaakkolaElokuussa Valamossa muistetaan juhlavuottavaan viettävää Sibeliusta. Mezzosopraano Annastiina Tahkola esiintyy pianisti Ilkka Paanasen kanssa 13.8. esittäen Sibeliuksen tuotannon lisäksi myös T. Kuulan ja O. Merikannon sävellyksiä. Tahkola nousi suuren yleisön tietoisuuteen voitettuaan 1. Kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun vuonna 2007. Tahkolan vuolas ja tulkinnoista kiitelty ääni taipuu niin dramatiikkaan kuin herkkyyteen. Tahkola on vieraillut solistina mm. Joensuun, Jyväskylän, Kouvolan, Lappeenrannan, Oulun, Porin sekä Turun kaupunginorkesterien konserteissa, sekä tehnyt runsaasti yhteistyötä eri sotilassoittokuntien sekä kamariyhtyeiden kanssa. Tahkola on mukana myös tammikuussa julkaistulla Jean Sibelius 150 -levyllä, jolla hän tulkitsee lauluja opuksesta 13. Levy sisältää uusia sovituksia mm. Finlandiasta ja Karelia-sarjasta.

3711567-677129-18148451jussilaElokuun kolmannella viikolla kuullaan pianisti Rauno Jussilaa hänen esittäessä kuulijoiden toivesävelmiä neljänä peräkkäisenä iltana 17.-20.8. Jussila on pitkän linjan pianisti, joka on opettanut pianonsoittoa vuodesta 1976 alkaen Lahden konservatoriossa ja ammattikorkeakoulussa. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona ja soolopianistina, aktiivisemmin muutaman viime vuoden ajan. Valamon luostarissa Rauno Jussila on vakituinen esiintyjävieras.

Kesän jälkeen Valamoon saadaan jälleen näytteille väkevä kattaus kansallisten ja kansainvälisten kuuluisuuksien taidetta. Mestarin jälki II -näyttely tuo luostariin muun muassa useita Rembrandtin, Salvador Dalín, Marc Chagallin ja Andy Warholin kristillisaiheisia teoksia. Ensimmäinen Mestarin jälki -näyttely vuonna 2014 houkutteli paikalle ennätysyleisön, 7300 kävijää.

Lisätietoja:
munkki Simeon
puh 044 4259 232
simeon@valamo.fi

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Heinävedellä jo 75 vuotta sijainnut luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Valamon munkkiluostarin veljestö elää hengellistä yhteisöelämää, joka pohjautuu ortodoksisen kirkon askeesin perintöön. Vanhan perinteen mukaan luostarin tulee elättää itse itsensä. Nykyisin Valamon pääelinkeino on matkailu: luostarissa käy vuosittain kymmeniä tuhansia vieraita, ja kaikki matkailusta saadut tuotot käytetään suoraan luostarin ylläpitoon ja kehittämiseen.

www.valamo.fi

Vastaa

Post Navigation