Amfion pro musica classica

Tapiolan kuoro julkaisee ennenkuulemattoman Sibelius-levyn

Tapiolan kuoro. Kuva Maarit Kytöharju.

Tapiolan kuoro. Kuva Maarit Kytöharju.

Tapiolan kuoro julkaisee tänä syksynä levyllisen Sibeliuksen musiikkia – ensimmäisenä lapsi- ja nuorisokuorona maailmassa.

Jean Sibeliuksella (1865-1957) ei ollut aikanaan käytössään Tapiolan kuoron kaltaista instrumenttia. Niinpä hänen parhaat kuoroteoksensa ovat aiemmin olleet lapsikuorojen ulottumattomissa.

Sibelius 150 -juhlavuoden helmi, ”Sibelius Tapiolan kuorossa” -konserttikokonaisuus, on viimeisen puolentoista vuoden aikana ihastuttanut kuulijoita ympäri Suomen ja hioutunut kohti täydellisyyttä. Nyt tämä yleisön ja esiintyjien suosikki on vihdoin levytetty!

Sibelius Tapiolan kuorossa -levyllä kuullaan ainutlaatuinen kokoelma Sibeliuksen rakkaimpia ja tunnetuimpia, mutta myös harvemmin kuultuja mies- ja sekakuoroteoksia lapsikuorolle transkriptoituna. Levy on maailmanlaajuisesti ennenkuulematon, ja sopii erinomaisesti julkaistavaksi Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kynnyksellä.

“Sibelius kuulostaa Tapiolan kuoron esittämänä tuoreelta ja raikkaalta. Lasten laulamana oman aikansa isänmaallishenkiset teokset nousevat uudelleen ajankohtaiseksi, ja tavallisesti aikuisten esittäminä kuullut tekstit saavat erityisen merkityksen”, sanoo Tapiolan kuoron taiteellinen johtaja Pasi Hyökki. “Sibelius ei aikanaan edes tuntenut lapsikuoroa instrumenttina – kuinka hän olisikaan kirjoittanut, jos olisi tuntenut Tapiolan kuoron?” Hyökki pohtii.

Katso oheiselta videolta lisää Hyökin ajatuksia levytyksestä ja sen taustoista:
https://www.youtube.com/watch?v=VdEzmWNXtOk

www.tapiolankuoro.fi


Sibelius Tapiolan kuorossa –levynjulkaisukonsertti pe 7.10.2016 klo 19, Tapiolan kirkko.
Konsertin johtaa Pasi Hyökki.

Vastaa

Post Navigation