Amfion pro musica classica

Tapiola Sinfoniettassa musiikkia ja vierailijoita Alppien juurelta

Tapiola Sinfonietta esiintyy helmikuussa klassis-romanttisissa tunnelmissa. Alppien aatelia -konserteissa 16. ja 17.2. kuullaan mm. Brahmsin toinen sinfonia, jossa vierailee neljä vaskisoittajaa Bernin sinfoniaorkesterista. Mozartin traagissävyisen c-molli- pianokonserton solistina taituroi nuori amerikkalaispianisti Kit Armstrong ja kapellimestarina on sveitsiläinen Mario Venzago.

Tapiola Sinfoniettan taiteellinen partneri, kapellimestari Mario Venzago työskentelee myös Sveitsin suurimpiin orkestereihin kuuluvan Bernin Sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Sinfonietta valmistelee Venzagon johdolla kokonaislevytystä Brahmsin sinfonioista, joista tässä konsertissa kuullaan Sinfonia nro 2. Konserteissa ja levytyksessä vierailevat Bernin sinfoniaorkesterin kolme pasunistia Wassil Christoph, Vicente Climent  Calatayud ja Benjamin Green sekä tuubansoittaja Daniel Schädeli.
Mozartin sykähdyttävän pianokonserton nro 24 solistina on Kit Armstrong (s. 1992), joka on ensimmäinen tämän kevään nuorista solistivieraista. Lisää nuoria lahjakkuuksia on luvassa Nuoret virtuoosit -konserteissa maalikuussa. Nuoresta iästään huolimatta Armstrong on ehtinyt hankkia kannuksia maailman merkittävimpien orkestereiden solistina, näiden joukossa mm. esiintymiset Esa-Pekka Salosen johdolla Lontoon Philharmonia-orkesterissa ja Riccardo Chaillyn johdolla Leipzigin Gewandhaus-orkesterissa. Toukokuussa 2017 Kit Armstrong debytoi Wienin Filharmonikoiden solistina.

Mozartin vuonna 1786 säveltämä c-molli-pianokonsertto on pohjimmiltaan traaginen, mutta tunnelmat ulottuvat myös kauniisiin ja tasapainoisiin teemoihin. Teoksessa on suurempi orkesteri kuin Mozartin muissa pianokonsertoissa, ja varsinkin puupuhaltimien osuudet ovat rikkaat ja runolliset.

Johannes Brahmsin toinen sinfonia (1877) on yksi hänen vapautuneimmista ja positiivisimmista teoksistaan. Kokonaisuudessaan toinen sinfonia on rikas kokonaisuus, jossa voidaan erottaa mm. pastoraalinen avausosa, laajoja elegisiä teemoja ja voitonjuhlan tunnelmiin huipentuva finaali.

Pianokonsertto ja sinfonia kuullaan sekä iltapäiväkonsertissa 16.2. että kausikonsertissa 17.2.  Lisäksi kausikonsertissa kuullaan Christoph Willibald Gluckin alkusoitto oopperasta Ifigeneia Auliissa (1774).

 ALPPIEN AATELIA

Iltapäiväkonsertti to 16.2.2017 klo 14, Espoon kulttuurikeskus
Kausikonsertti pe 17.2.2017 klo 19, Espoon kulttuurikeskus

Tapiola Sinfonietta
Mario Venzago, kapellimestari
Kit Armstrong, piano
Janne Koskinen, juontaja (16.2.)

Christoph Willibald Gluck: Alkusoitto oopperasta Ifigeneia Auliissa (vain 17.2.)
Wolfgang Amadeus Mozart: Pianokonsertto nro 24
Johannes Brahms: Sinfonia nro 2

Vastaa

Post Navigation