Amfion pro musica classica

TAMPEREEN PIANOKILPAILU KÄYNNISTYY ENSI VIIKOLLA

Valtakunnallinen Tampereen pianokilpailu kokoaa 24.4.–5.5. Tampereen Musiikkiakatemialle ja Tampere-taloon Suomen nuoret 15–30-vuotiaat pianistitähdet. Kilpailun kaikki erät ovat avoimia yleisölle.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä kilpailuun on ilmoittautunut yli 50 pianistia ympäri maan. Eri ikäryhmät ovat kilpailussa monipuolisesti edustettuina. Alku- ja välierät järjestetään 24.–30.4. Tampereen Musiikkiakatemialla. Kilpailu huipentuu finaaleihin 4.–5.5. Tampere-talossa.

 Odotan innokkaana, millaista sanottavaa maamme nuorilla pianotaiteilijoilla on juuri nyt  ja millainen kokonaiskuva piirtyy suomalaisesta nuoren polven pianismista, kertoo kilpailun projektipäällikkö Jani Aarrevaara.

Tampereen pianokilpailun tuomaristoa luotsaa säveltäjä Kimmo Hakola. Tuomariston muut jäsenet ovat Sonja Fräki (Suomi), Liv Glaser (Norja), Paolo Giacometti (Hollanti), Kristiina Kask-Valve (Suomi) ja Mats Widlund (Ruotsi). Finaalissa soittaa Tampere Filharmonia kapellimestarinaan Klaus Mäkelä.

Kilpailuohjelmaan kuuluu mm. viimeisen sadan vuoden kuluessa sävellettyä suomalaista musiikkia ja kilpailun yhteydessä järjestetyssä sävellyskilpailussa palkittuja tamperelaisten säveltäjien teoksia. Paljon on jätetty tilaa myös kilpailijoiden omille ohjelmistovalinnoille.

Tampereen pianokilpailun päätukijat ovat Suomen Kulttuurirahasto, Sibelius-Akatemian Tukisäätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Pro Musica Säätiö, Majaoja-säätiö, Tampereen kaupunki ja Tampereen konservatorio. Kilpailun suojelijana toimii Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Vastaa

Post Navigation