Amfion pro musica classica

Susanna Mälkki jatkaa Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina

Susanna Mälkki. Kuva © HKO/Stefan Bremer.

Susanna Mälkki. Kuva © HKO/Stefan Bremer.

Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkin sopimus jatkuu vuoden 2021 jälkeen. Nyt solmittu uusi kaksivuotissopimus sisältää myös option kahden vuoden jatkokauteen. Mälkki aloitti Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestarina syksyllä 2016.

Ylikapellimestari Susanna Mälkki on hyvin tyytyväinen voidessaan jatkaa hedelmällistä yhteistyötä orkesterin kanssa edelleen. ”HKO on kuin suomalaisen musiikin maajoukkue, jonka kanssa on suuri ilo olla lavalla niin kotikaupungissa kuin maailmallakin. Mitkään suunnitelmat eivät tälle porukalle ole liian suuria! Niiden toteuttamista me nyt siis yhdessä jatkamme.”

Mälkki johtaa ylikapellimestarikaudellaan Helsingin kaupunginorkesterissa 8-10 konserttiproduktiota vuosittain, minkä lisäksi hänen tehtäviinsä kuuluvat orkesterin kiertuetoiminta ja levytykset. Ylikapellimestari myös vastaa Helsingin kaupunginorkesterin taiteellisesta suunnittelusta yhteistyössä intendentti Aleksi Malmbergin kanssa.

”Susanna Mälkin syvä musiikillinen näkemys ja omistautuminen HKO:n ylikapellimestarina laajasti orkesterin kehittämiseen ovat johdattaneet meidät merkitykselliselle matkalle. Hänen ja orkesterin yhdessä tekemän työn anti kuuluu ja tuntuu helsinkiläisille kotiyleisöillemme sekä kansainvälisesti. Olen innoissani siitä, että voimme jatkaa tätä ainutlaatuista yhteistyötä”, sanoo Malmberg

Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkki työskentelee lisäksi Los Angelesin filharmonikkojen päävierailijana. Konserttikaudella 2019-2020 hän debytoi Orchestre de Paris’ssa sekä Orchestra dell’ Accademia Nationale di Santa Ceciliassa Roomassa. Tulevan kauden kohokohtia ovat myös konsertit New Yorkin filharmonikoiden, Bostonin sinfoniaorkesterin, Chicagon sinfoniaorkesterin ja Clevelandin orkesterin sekä Lontoon sinfoniaorkesterin ja Lontoon filharmonisen orkesterin kanssa. Pariisin oopperassa hän johtaa Philippe Boesmansin oopperan Yvonne, Bourgognen prinsessa.

Vastaa

Post Navigation