Amfion pro musica classica

Suomen kansallisoopperan ja -baletin uusi hallitus aloittaa toimikautensa

Leena Niemistö. Suomen kansallisoopperan ja -baletin hallituksen puheenjohtaja huhtikuusta 2016 alkaen. Kuva Paula Virta.

Leena Niemistö. Suomen kansallisoopperan ja -baletin hallituksen puheenjohtaja huhtikuusta 2016 alkaen. Kuva Paula Virta.

Suomen kansallisooppera ja -baletti sr:lle on nimetty uusi hallitus huhtikuussa alkavalle kolmivuotiselle toimikaudelle. Jäsenistä opetus- ja kulttuuriministeriö nimeää puheenjohtajan ja neljä jäsentä, Helsingin kaupunki kaksi jäsentä, ja Espoon ja Vantaan kaupungit molemmat yhden jäsenen.

Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt toimitusjohtaja Leena Niemistön ja jäseniksi johtaja Leif Jakobssonin, talousjohtaja Pekka Pajamon, henkilöstöjohtaja Kerttu Tuomaksen sekä kansanedustaja Jutta Urpilaisen.

Helsingin kaupungin nimeämät jäsenet ovat DI Matti Hirvikallio ja johtaja Mari Puoskari, Espoon kaupungin nimeämä jäsen on toimitusjohtaja Jaana Jalonen ja Vantaan kaupungin nimeämä jäsen on Senior Advisor Tapani Mäkinen.

Hallituksen uusia jäseniä ovat puheenjohtajan lisäksi Leif Jakobsson, Kerttu Tuomas sekä Matti Hirvikallio.

Hallituksen työhön osallistuvat lisäksi esittelijänä Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja Päivi Kärkkäinen sekä henkilökunnan nimeäminä jäseninä näytäntötyöntekijä Kalle Rannikko, orkesterimuusikko Timo Pulakka ja balettitanssija Jouka Valkama. Hallituksen sihteerinä toimii Suomen kansallisoopperan ja -baletin päälakimies Anita Prusila.

www.oopperabaletti.fi

Vastaa

Post Navigation