Amfion pro musica classica

Suomen kansallisoopperan ja -baletin uusi hallitus aloittaa toimikautensa

Suomen kansallisooppera ja -baletti sr:lle on nimitetty uusi hallitus 26.4. alkaneelle kolmivuotiselle toimikaudelle. Opetus- ja kulttuuriministeriö nimeää hallituksen puheenjohtajan ja neljä jäsentä, Helsingin kaupunki kaksi jäsentä sekä Espoon ja Vantaan kaupungit molemmat yhden jäsenen.

Hallituksen puheenjohtajaksi opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt LT Leena Niemistön ja jäseniksi FM Leif Jakobssonin, VT Sixten Korkmanin, talousjohtaja Pekka Pajamon sekä hallitusammattilainen Kerttu Tuomaksen. Helsingin kaupungin nimeämät jäsenet ovat viestintäjohtaja Tuuli Kousa ja kansanedustaja Wille Rydman. Espoon kaupungin nimeämä jäsen on yrittäjä Jaana Jalonen ja Vantaan kaupungin nimeämä jäsen FM Jukka Hako.

Hallituksen uusina jäseninä aloittavat Sixten Korkman, Tuuli Kousa, Wille Rydman ja Jukka Hako. Kansanedustaja Jutta Urpilainen siirtyy hallituksesta opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämänä hallintoneuvoston puheenjohtajaksi.

Hallituksen työhön osallistuvat lisäksi esittelijänä Suomen kansallisoopperan ja -baletin pääjohtaja Gita Kadambi sekä henkilökunnan nimeäminä edustajina näytäntötyöntekijä Kalle Rannikko, orkesterimuusikko Timo Pulakka ja uutena oopperalaulaja Arto Hosio. Hallituksen sihteerinä toimii Suomen kansallisoopperan ja -baletin päälakimies Anita Prusila.

Suomen kansallisoopperan ja -baletin hallitus vastaa säätiön varojen käytöstä, johtajien nimityksistä, strategiasta ja ohjelmistopolitiikasta.

Vastaa

Post Navigation