Amfion pro musica classica

Solistiyhdistys ja Helsingin yliopisto: Izumi Tatenon resitaali 30.11.

tateno1

Pianotaiteilija Izumi Tatenon resitaali ”Izumi Tateno – pianon samurai” päättää Suomen Solistiyhdistyksen syksyn 2015 konserttisarjan Helsingin yliopiston juhlasalissa maanantaina 30.11. Konsertin ohjelma keskittyy japanilaisten nykysäveltäjien Tatenolle omistamiin teoksiin. Konserttiin ja konserttiesittelyyn on vapaa pääsy (ohjelmat 10e).

Klo 19:00 alkavaa konserttia edeltää Helsingin yliopiston musiikkiseuran (HYMS) ja musiikkitieteen oppiaineen järjestämä konserttiesittely klo 18:15. Tilaisuudessa ovat puhujina Takemi Sosa (samurai-estetiikka) ja Lasse Lehtonen (japanilaiset nykysäveltäjät).

Japanilaissyntyisen, myös Suomessa pitkään asuneen Izumi Tatenon yli 50 vuotta kestänyt taiteilijaura jatkuu edelleen intensiivisenä. Tähän mennessä hän on soittanut lähes 4000 konserttia eri puolilla maailmaa. Tatenon uusi ura vasemman käden pianistina on herättänyt alusta alkaen valtavasti kiinnostusta. Uusia Tatenolle sävellettyjä pianokonserttoja on kertynyt jo 12 ja lisäksi hän on kantaesittänyt yli 50 uutta vasemmalle kädelle sävellettyä piano- ja kamarimusiikkiteosta.

Konsertti järjestetään Suomen Solistiyhdistyksen ja Helsingin yliopiston yhteistyönä. Viime vuonna 60-vuotista konserttitoimintaansa juhlinut Suomen Solistiyhdistys (SolY) järjestää vuosittain loka-marraskuussa konserttisarjan sekä pitkin vuotta muita konsertteja ja tapahtumia. Yhdistys toimii jäsentensä keskinäisenä yhdyssiteenä, edistää esittävää säveltaidetta ja tekee yhteistyötä muiden pohjoismaisten solistiyhdistysten kanssa.

www.solistiyhdistys.fi

Vastaa

Post Navigation