Amfion pro musica classica

Sirkus valloittaa Kansallisoopperan

Kuva: Ville Varumo / Kansallisooppera ja -baletti.

Kuva: Ville Varumo / Kansallisooppera ja -baletti.

Kaksi suurta taidemuotoa kohtaavat uudenlaisessa koko perheen spektaakkelissa, kun sirkus valloittaa Kansallisoopperan näyttämön 16.9. alkaen. CircOpera on yhdistelmä akrobaattista taituruutta ja klassisen musiikin helmiä.

Esityksen ohjaa Jere Erkkilä ja musiikin johtaa Alberto Hold-Garrido. Sirkuskoreografiasta vastaa suomalaisen nykysirkuksen parissa työskennellyt Sanna Silvennoinen ja balettikoreografiasta Ballet Finlandin taiteellinen johtaja Ville Valkonen.

Esitys etenee perinteisen sirkusesityksen tapaan: se on juoneton jatkumo, joka sisältää monta visuaalisesti rikasta näyttämökuvaa. Teoksessa on noin 30 erilaista kohtausta, ja koko esityksen ajan kantavana teemana on kahden ihmisen rakkaustarina.

Sirkuslajeina nähdään esimerkiksi akrobatiaa, nuorallakävelyä ja jongleerausta. Esitys tarjoaa perinteisten sirkustaiteen klassikoiden lisäksi nykysirkuksen kohtauksia. Sirkustaiteilijoina lavalla nähdään kansainvälisiä nykysirkuksen huippunimiä ja tanssijoina Ville Valkosen luotsaaman Ballet Finlandin tanssiryhmä.

CircOperan musiikillinen ohjelmisto koostuu tunnetuista ooppera-aarioista ja klassisen musiikin helmistä. Sen aikana kuullaan mm. Au fond du templé saint -duetto Bizetin oopperasta Helmenkalastajat, Kimalaisen lento Nikolai Rimski-Korsakovin oopperasta Tsaari Saltanin tarina, Meditaatio Massenet’n oopperasta Thaïsja O Fortuna Carl Orffin kuoroteoksesta Carmina Burana. Lisäksi kuullaan esimerkiksi Bellinin, Händelin, Rossinin, Šostakovitšin, J. Straussin ja Verdin tunnetuimpia sävellyksiä.

Solisteina esiintyvät Ville Rusanen, Mika Pohjonen, Hanna Rantala ja Koit Soasepp. He laittavat itsensä likoon esimerkiksi laulamalla pää alaspäin, kiipeämällä seinää pitkin ja keinuen yleisön yllä. CircOperassaesiintyvät myös Kansallisoopperan orkesteri ja kuoro täysikokoisina. Näin suurella kokoonpanolla tehty sirkusesitys on ainutlaatuinen koko maailmassa. ”Luvassa on yllätysten ilta. CircOperassa halutaan tarjota katsojalle naurua, hymyä, jännitystä ja vaaraa”, luonnehtii ohjaaja Jere Erkkilä.

Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=hD5-QuJ-mtw

CircOpera

Suomen kansallisooppera
Ensi-ilta 16.9.2016
Muut esitykset 20.9., 22.9., 24.9., 28.9., 30.9. ja 1.10.2016

www.oopperabaletti.fi

b6a2a226c4f66974_org

Vastaa

Post Navigation