Amfion pro musica classica

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri avaa syyskautensa Jutta Seppisen orkesterinjohdon loppututkinnolla

Jutta Seppinen. Kuva © Maarit Kytöharju.

Jutta Seppinen. Kuva © Maarit Kytöharju.

100-vuotista taivaltaan tänä vuonna juhliva Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri avaa syyskautensa kapellimestari-mezzosopraano Jutta Seppisen orkesterinjohdon loppututkintokonsertilla. Orkesteri esiintyy Järvenpää-talossa 30. syyskuuta ja Helsingin Musiikkitalon konserttisalissa 1. lokakuuta.

Tarinavetoinen konsertti alkaa Maurice Ravelin Hanhiemo-sarjalla, joka on saanut inspiraationsa Charles Perraultin Les Contes de ma mère l’Oye -kokoelmaan (1697) sisältyvistä saduista. Toisena ohjelmanumerona kuullaan Perttu Haapasen Ladies’ Room (2007), jonka solistina toimii Sibelius-Akatemiassa laulumusiikkia opiskeleva Milla Mäkinen. Mielenterveyden järkkymistä käsittelevän laulusarjan tekstit ovat peräisin Raamatusta, internetin hakukoneista, Scotland Yardin arkistoista, Jutta Seppiseltä sekä Paul Celanilta. Konsertin päättää Richard Straussin massiivinen sinfoninen runo Ein Heldenleben (Sankarin elämä).

Syksystä 2011 Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla opiskellut Jutta Seppinen (s. 1976) suorittaa Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konsertissa orkesterinjohdon loppututkinnon. Hän on valmistunut myös Sibelius-Akatemian musiikinteorian ja sävellyksen aineryhmästä ja suorittanut laulun A-tasotutkinnon erinomaisin arvosanoin vuonna 2008. Kapellimestarina Seppinen debytoi Kokkolan Oopperakesässä kesällä 2014 toimien myös Sakari Oramon assistenttina. Samana vuonna hänet valittiin myös Suomen Kansallisoopperan Kapuapu-ohjelmaan. Kokkolan jälkeen Seppinen on johtanut Tampere Filharmoniaa, Helsingin barokkiorkesteria ja Wegelius kammarstråkarea sekä toiminut Savonlinnan oopperajuhlilla apulaiskapellimestarina. Ennen kapellimestariuraansa Seppinen on toiminut laulajana ja kuoronjohtajana. Hän työskentelee edelleen Akademiska Damkören Lyranin taiteellisena johtajana.

Sopraano, musiikin kandidaatti Milla Mäkinen (s. 1986) opiskelee Sibelius-Akatemian laulumusiikin aineryhmässä maisterintutkintoaan Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla. Mäkinen on erikoistunut vanhan musiikin ja nykymusiikin esittämiseen. Hän on kantaesittänyt muun muassa Sauli Zinovjevin, Itzam Zapatan ja Miika Hyytiäisen musiikkia.

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri, joht. Jutta Seppinen

Pe 30.9. klo 19.00
Sibelius-sali, Järvenpää-talo, Hallintokatu 4, Järvenpää

La 1.10. klo 19.00
Musiikkitalon konserttisali
Solistina Milla Mäkinen, sopraano
Maurice Ravel: Hanhiemo-sarja
Perttu Haapanen: Ladies´ Room – laulusarja sopraanolle ja kamariorkesterille
Richard Strauss: Ein Heldenleben

Vastaa

Post Navigation