Amfion pro musica classica

Sammon taonta tuo yhteen sinfoniaorkesterin ja 50 tanssijaa

HKO:n konsertissa 11.3. kuullaan Stravinskyn ja Klamin musiikkia sekä viiden nuoren säveltäjän teosten kantaesitykset.

Helsingin kaupunginorkesterin konsertti perjantaina 11.3. on täynnä nuorta luovaa voimaa kun Musiikkitalon lavalle yhdessä orkesterin kanssa nousee 50 nuorta tanssijaa. Kapellimestari Klaus Mäkelän johtaman konsertin ohjelmassa on Uuno Klamin Kalevala-aiheisia orkesteriteoksia, Igor Stravinskyn Petrushka ja Circus Polka sekä viiden nuoren säveltäjän teokset lyömäsoittimille. Konsertin tanssivierailijat ja uusien teosten säveltäjät ovat iältään 6-17 -vuotiaita.

Sammon taonta -konsertin inspiraationa on Sir Simon Rattlen ja Berliinin filharmonikoiden Stravinskyn Kevätuhri-tanssiprojekti, johon osallistui 250 berliiniläistä koululaista vuonna 2003. HKO:n konsertissa esiintyvät 09 Helsinki Human Rights -säätiön Difference Makers -tanssiryhmä sekä Kruununhaan yläasteen tanssilinjan 7.-luokkalaiset.

Tanssijat ovat valmistautuneet esitykseen yhdessä koreografi Sara Hirnin ja omien opettajiensa kanssa neljän kuukauden ajan erillisissä ryhmissä osana koulunkäyntiä tai viikoittaisia tanssiharjoituksia. Säveltäjien ohjaajina Sammon taonta -konsertissa ovat toimineet säveltäjät Riikka Talvitie bMinna Leinonen, sekä avustavina ohjaajina sävellyksen opiskelija Itzam Zapata ja musiikkikasvatuksen opiskelijat Emma Kuntsi ja Joonas Tuhkanen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta.

Sammon taonta -konsertti on osa Musiikkitalon päätoimijoiden yhteistä KUULE!-yleisötyötä, jota tukee Alfred Kordelinin säätiö. Konsertin järjestävät yhteistyössä Helsingin kaupunginorkesteri, Musiikkitalo ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia.

Konsertin ohjelma:
www.helsinginkaupunginorkesteri.fi/fi/konsertit/sammon-taonta

 

Vastaa

Post Navigation