Amfion pro musica classica

Reininkulta aloittaa uuden suomalaisen Ringin Esa-Pekka Salosen johdolla

Suomen kansallisoopperan syyskausi 2019 alkaa Richard Wagnerin Nibelungin sormuksen eli Ringin ensimmäisellä osalla, kun loppuunvarattu Reininkulta saa ensi-iltansa 30.8.

Tuotannon ohjaa Anna Kelo ja sen johtaa kapellimestari Esa-Pekka Salonen. ”Sukupolvi toisensa jälkeen on löytänyt Nibelungin sormuksen tekstin ja tulkinnut sen uudella tavalla. Jokaisella aikakaudella siitä on löydetty uusi, relevantti ulottuvuus. Ainoastaan kaikkein suurimmat mestariteokset ovat yhtä ajankohtaisia joka päivä”, Esa-Pekka Salonen tiivistää.

Ringin työryhmään kuuluvat Kelon ja Salosen lisäksi teoksen visuaalisuuden kokonaisuudesta eli valaistuksesta, videosuunnittelusta ja lavastuksesta vastaava Mikki Kunttu sekä pukusuunnittelija Erika Turunen.

Reininkulta on Wagnerin mukaan ”näyttämöjuhlan aatto”. Teos esittelee neliosaisen saagan keskeiset hahmot. ”Ring on suuri voimannäyte oopperatalolle sekä taiteellisesti että tuotannollisesti. Kansallisooppera tulee 2019–2021 valjastamaan koko osaamisensa tämän huikean tarinan kerrontaan. Erityisen iloinen olen siitä, että Esa-Pekka Salonen tulee tekemään ensimmäisen Ring-produktionsa juuri Helsingissä!” Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi iloitsee.

Suomalaisen työryhmän lisäksi solistikaarti on niin ikään suomalainen. Solisteina Reininkullassa kuullaan mm. Tommi Hakala Wotanin roolissa, Jukka Rasilainen Alberichina, Tuomas Pursio Donnerina, Lilli Paasikivi Frickana, Tuomas Katajala Logena, Reetta Haavisto Freiana sekä Reinintyttärinä Marjukka TepponenMari Palo ja Jeni Packalen.

Yle suoratoistaa Reininkullan 7.9.2019 klo 19. Suoratoisto on katsottavissa Oopperan ja Baletin Stage24:llä ja Yle Areenassa. Lisäksi Reininkullan radiotaltioinnin voi kuulla YLE Radio 1:ssä 5.10. klo 19.02.

Ringin toinen osa, Valkyyria, saa ensi-iltansa 15.5.2020, kolmas osa Siegfried saman vuoden syksyllä ja viimeinen osa eli Jumalten tuho kesällä 2021.

 

Vastaa

Post Navigation