Amfion pro musica classica

Paulon sellokilpailun kaikki voittajat Tapiola Sinfoniettan solisteina

Tapiola Sinfoniettalla on ilo ja kunnia juhlistaa Paulon Säätiön 50-vuotisjuhlavuotta.  Voittajien paraati -konserteissa 21.10. ja 28.10.2016 Espoon kulttuurikeskuksessa solisteina ovat kaikki Paulon kansainvälisen sellokilpailun voittajat, alkaen vuodesta 1991.  Konsertit tarjoavat erittäin harvinaisen tilaisuuden kuulla useita voittajia samassa konsertissa ja myös heidän yhteisesityksiään. Kapellimestareina vierailevat Dalia Stasevska ja Eva Ollikainen, jotka on palkittu musiikin Hulda Paulo-palkinnolla. Ohjelmiston ovat suunnitelleet professori Martti Rousi ja Paulon Säätiön hallituksen jäsen Gustav Djupsjöbacka yhdessä solistien kanssa.

Voittajien paraati I -konsertissa 21.10. kukin solisti esittää kotimaansa tunnetuimpien säveltäjien teoksia. Paulon ensimmäisen sellokilpailun voittaja vuodelta 1991, Ranskalainen Xavier Phillips, tulkitsee Saint-Saënsin sellokonserton a-molli. Vuoden 1996 voittaja, kiinalainen Hai-Ye Ni esittää Tan Dunin konserton Hiipivä tiikeri, joka kuullaan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.  Vuonna 2002 kilpailun voittanut italialainen Enrico Bronzi on solistina Rossinin ja Boccherinin teoksissa. Kapellimestari Dalia Stasevskan johtama konsertti huipentuu kolmen voittajan yhteisesitykseen, David Popperin Requiemiin.

Voittajien paraati II -konsertissa 28.10. ohjelmisto koostuu klassismin ja romantiikan teoksista, joiden solisteina ovat vuosien 2007 ja 2013 voittajat. ”Ennakkosuosikki voitti Paulon sellokilpailun”, otsikoi STT uutisensa 26.4.2007. Ruotsalais-tanskalainen Andreas Brantelid hurmasi tuolloin sekä yleisön että tuomariston romanttispainotteisella ohjelmistollaan. Nyt hänen tulkitsemanaan kuullaan  Tšaikovskin Rokokoo-muunnelmat. Viimeisimmän Paulon sellokilpailun vuonna 2013 voitti itävaltalainen Kian Soltani, joka on solistina Haydnin sellokonsertossa nro 1. Lisäksi konsertissa saadaan nauttia Brantelidin ja Soltanin yhteisesityksenä Vivaldin g-molli-konsertto kahdelle sellolle. Kapellimestari Eva Ollikainen johtaa konserttiin, joka päättyy Richard Straussin jousiorkesteriteokseen Metamorfooseja. Konsertti on loppuunmyyty. Seuraava Paulon kansainvälinen sellokilpailu järjestetään lokakuussa 2018.

Konsertit toteutetaan yhteistyössä Paulon Säätiön kanssa. www.paulo.fi

Pe 21.10.2016 klo 19, Espoon kulttuurikeskus
VOITTAJIEN PARAATI I
Tapiola Sinfonietta
Dalia Stasevska
, kapellimestari
Xavier Phillips, sello
Hai-Ye Ni, sello
Enrico Bronzi, sello

Zoltán Kodály: Galántalaiset tanssit
Luigi Boccherini: Sellokonsertto nro 10 D-duuri
Gioachino Rossini, sov. Eliodoro Sollima: Une larme
Camille Saint-Saëns: Sellokonsertto nro 1 a-molli
Tan Dun: Hiipivä tiikeri -konsertto, ensi kertaa Suomessa
David Popper: Requiem kolmelle sellolle ja orkesterill
e

Pe 28.10.2016 klo 19, Espoon kulttuurikeskus
VOITTAJIEN PARAATI II

Tapiola Sinfonietta
Eva Ollikainen, kapellimestari
Andreas Brantelid, sello
Kian Soltani, sello

Antonio Vivaldi: Konsertto kahdelle sellolle g-molli RV531
Joseph Haydn: Sellokonsertto nro 1
Pjotr Tšaikovski: Rokokoo-muunnelmat
Richard Strauss: Metamorfooseja
Konsertti 28.10. on loppuunmyyty.

Avoimet kenraaliharjoitukset 21.10. ja 28.10. klo 10.00-11.20. Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa Vapaa pääsy.
Taiteilijatapaaminen 28.10. konsertin jälkeen Tapiolasalin lämpiössä. Vapaa pääsy.

Vastaa

Post Navigation