Amfion pro musica classica

Musiikkitalon Vapaapäivänä 6. lokakuuta talon kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy

Musiikkitalon Vapaapäivänä mm. kurkistetaan talon pimeisiin paikkoihin, nautitaan kamarimusiikista ja osallistutaan Nalle Nappisilmän syyssoittajaisiin. Kaikkiaan päivän aikana järjestetään noin 40 yleisölle avointa tapahtumaa.

Musiikkitalon Vapaapäivänä nautitaan niin kamarimusiikista, kansanmusiikista, jazzista kuin erilaisista näkökulmista musiikin tekemiseen ja kokemiseen. Yleisöllä on myös mahdollisuus tutustua talon pimeisiin paikkoihin opastetuilla talokierroksilla. Musiikkitalon Vapaapäivänä talon kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Nalle Nappisilmä ja Helsingin kaupunginorkesterin muusikot kutsuvat perheen pienimmät syyssoittajaisiin. Radion sinfoniaorkesteri tuo kuulijoille kattauksen kamarimusiikkia ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia avaa ovet muun muassa kapellimestari- ja orkesterikoulutukseen professori Atso Almilan johdolla.

Musiikkitalon konserttiurut -hankkeen vaiheisiin pääsee tutustumaan kuvien ja sävelien muodossa Organo-salissa. Aktiivista tekemistä Musiikkitalon Vapaapäivänä tarjoavat mm. Seuraa johtajaa – joka iikan kapellimestariluokka ja TangoNyky-improtangotunti. Lisäksi Musiikkitalon Vapaapäivänä Suomen kantaesityksen saa Enrique Guimerán viidelle marimballe sävelletty, haikurunoudesta innoittunut teos Haikústicos.

Musiikkitalon Vapaapäivän ohjelmasta vastaavat Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja Musiikkitalo.

Muutokset ja lisäykset ohjelmaan ovat mahdollisia, ajantasaiset tiedot löytyvät Musiikkitalon verkkosivuilta: http://www.musiikkitalo.fi/vapaapäivä2018

Vastaa

Post Navigation