Amfion pro musica classica

Konserttimestari Jari Valo solistina RSO:n Lutoslawski-konsertissa 

Jari Valo

Jari Valo

RSO jatkaa puolalaisen Witold Lutosławskin teosten esitys- ja levytysprojektiaan 7.-8.3. Musiikkitalossa. Ohjelmassa on Partita viululle ja orkesterille sekä orkesteriteos Venetsialaisia leikkejä, joka levytetään myöhemmin keväällä. Partitan solistina esiintyy orkesterin oma konserttimestari Jari Valo.

Ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla ohjelmassa on myös Tšaikovskin 5. sinfonia, jonka RSO esittää 12.3. Münchenistä alkavalla Euroopan kiertueellaan. Konsertti 7.3. lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa. Konsertin taltiointi nähdään kahdessa osassa Yle Teeman RSO Musiikkitalossa -ohjelmassa 11.3. ja 18.3. ja uusintana Yle TV1:ssä 17.3. ja 24.3.

Jari Valo aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana pikkupelimannina kotikylänsä Kaustisen perinteikkäässä ympäristössä. Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa aloitetut opinnot Juha Kankaan ja Mauno Järvelän johdolla jatkuivat 1978 Sibelius-Akatemiassa Ari Angervon opissa aina diplomitutkintoon asti 1982. Menestyksekkään ensikonsertin Valo soitti Helsingissä 1983. Kuopion viulukilpailun hän voitti kaksi vuotta myöhemmin. Jari Valo toimi Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin konserttimestarina sen perustamisesta lähtien vuoteen 1994, jolloin hän aloitti Radion sinfoniaorkesterin vuorottelevana 1. konserttimestarina.

Valo työskentelee päätyönsä ohella solistina, pedagogina ja kamarimuusikkona sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on tehnyt lukuisia radionauhoituksia ja levyttänyt mm. Jean Sibeliuksen, Pehr Henrik Nordgrenin ja Anders Eliassonin viulu- ja kamarimusiikkia. Kaustisen Kamarimusiikkiviikon taiteellisena johtajana Jari Valo toimi 2003–06.

Vastaa

Post Navigation