Amfion pro musica classica

Klaus Mäkelä kaksoisroolissa Tapiola Sinfoniettan konsertissa

Kaksi nuorta miestä – kapellimestari-sellisti Klaus Mäkelä ja viulisti Marc Bouchkov – käyvät 12.1. Espoon kulttuurikeskuksessa kuultavassa konsertissa vuoropuhelua Brahmsin kaksoiskonserton sävelin; Mäkelä sellistinä ja Bouchkov viulistina. Tämän jälkeen Joonas Kokkosen Il paesaggio vie kuulijat hetkeksi Tuusulanjärven maisemiin, kunnes Mäkelän johtama Tapiola Sinfonietta päästää Mozartin 39 sinfonian viihdyttävät sävelet valloilleen.

Syksyllä 2018 Tapiola Sinfoniettan taiteellisena partnerina aloittava Klaus Mäkelä (s. 1996) esiintyy Tapiola Sinfoniettan konsertissa 12.1.2018 sekä kapellimestarina että sellosolistina. Mäkelän vahvasti nousujohteinen kapellimestarin ura sinetöitiin hiljattain kahdella kiinnityksellä: syksyllä 2018 hän aloittaa kolmivuotisen kautensa Tapiola Sinfoniettan taiteellisena partnerina sekä työskentelynsä Ruotsin Radion sinfoniaorkesterin päävierailijana. Kuluvalla kaudella Mäkelän debyyttien joukossa ovat mm. Minnesotan orkesteri, Tokion Metropolitan-orkesteri, MDR- ja NDR- orkesterit, Tukholman kuninkaallinen orkesteri ja Sinfonia Lahti. Hän jatkaa uraansa myös sellistinä, taskussaan mm. toinen palkinto Turun XII sellokilpailusta vuodelta 2014. Tällä kaudella Mäkelä soittaa solistina Tapiola Sinfoniettan lisäksi mm. Kammerakademie Potsdamissa.

Viulisti Marc Bouchkov (s. 1991) edustaa aikamme nuorten viulistien ehdotonta kärkeä. Hän on voittanut useita arvostettuja kilpailuja, kuten Henri Koch -viulukilpailun, European Young Concert Artists -kilpailun ja Montrealin kansainvälinen musiikkikilpailun. Vuonna 2012 hän oli Kuningatar Elisabet -finalistien joukossa.  Vuosina 2014–2017 Bouchkov on hionut taitojaan arvostetussa Kronberg-akatemiassa Saksassa. Viime aikojen kohokohtia ovat olleet esiintymiset Frankfurtin Radion sinfoniaorkesterin, Belgian kansallisorkesterin ja RAI:n kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa. Hän on esiintynyt myös mm. Liègen kuninkaallisten filharmonikkojen ja Moskovan filharmonikkojen kanssa. 2016 Bouchkov esiintyi ensimmäistä kertaa Wigmore Hallissa Lontoossa, jossa hänelle myönnettiin London Music Masters -palkinto.

Pe 12.1.2018 klo 19, Espoon kulttuurikeskus
Klaus Mäkelä, kapellimestari ja sello
Marc Bouchkov, viulu

Johannes Brahms: Konsertto viululle, sellolle ja orkesterille a-molli op. 102
Joonas Kokkonen: Il paesaggio
Wofgang Amadeus Mozart: Sinfonia nro 39 Es-duuri KV 543

Konsertti päättyy noin klo 20.55. Suora radiointi: Yle Radio 1
Avoin kenraaliharjoitus pe 12.1.2018 klo 10-13, Espoon kulttuurikeskus, Tapiolasali.
Taiteilijatapaaminen konsertin jälkeen Tapiolasalin lämpiössä.

Vastaa

Post Navigation