Amfion pro musica classica

Klang-konserttisarja nostaa esiin Suomeen muuttaneiden säveltäjien näkökulmaa

Helsingin Musiikkitalossa järjestettävän Klang-konserttisarjan kahdeksas kausi alkaa 10.9.2018 Suomen Solistiyhdistyksen konsertilla, jossa kuullaan muun kamarimusiikin lisäksi teoksia kahdelle kosketinsoittajalle. Sami Klemolan virtuoottinen rytmi-ilotulitus Etydi 2 kahdelle kosketinsoittajalle saa kantaesityksensä Mikko Heiniön ja Enno Poppen teosten rinnalla. Lisäksi kantaesityksenä kuullaan Niilo Tarnasen harmonikalle ja kitaralle säveltämä teos, joka on saanut inspiraationsa uuden elämän syntymisen ihmeestä.
.
Puolalainen huipputason jousikvartetti NeoQuartet konsertoi Klang-sarjassa 1.10.2018. Heidän toista kertaa järjestettävä kiertueensa Baltic New Music Spectrum esittelee Itämeren ympäristössä sävellettävän nykymusiikin tyylien laajaa kirjoa ja runsasta jousikvartetille kirjoitettua repertuaaria. Kvartetin kiertue etenee Venäjän, Tanskan, Saksan ja Liettuan kautta Suomeen ja täältä Puolaan ja Viroon. Konsertissa kuullaan kantaesitys venäläiseltä Oleg Paiberdinilta, sekä muita tälle kiertueelle tilattuja teoksia mm. saksalaiselta Peter Helmut Langilta ja Anna Huuskoselta.
.
Zagros Ensemble esittelee Suomeen muuttaneiden säveltäjien näkökulmaa 6.11.2018 konsertissaan Kotimaani ompi Suomi. Miltä Suomi näyttää tänne muuttaneiden säveltäjien silmin? Millä tavalla entisen ja nykyisen kotimaan musiikilliset vaikutteet nivoutuvat toisiinsa? Säveltäjinä unkarilaissyntyinen Adam Vilagi ja romanialaissyntyiset Matei Gheorghiu ja Adina Dumitrescu. Gheorgiun teos klarinetille, käyrätorvelle, alttoviululle, sellolle ja pianolle saa konsertissa kantaesityksensä.
.
Joulukuun 17. päivänä yleisöllä on mahdollisuus päästä kuuntelemaan huomisen säveltäjäpolven ja vakiintuneiden nykymusiikin ammattilaisten yhteistyön tuloksia, kun elektroakustinen yhtye defunensemble soittaa Sibelius-Akatemian sävellysopiskelijoiden teoksia.
.
Keväällä 2019 Klang-sarjassa järjestetään myös Sibelius-Akatemian sävellysopiskelijoiden konsertti 18.3.2019, ja Uusinta Ensemble konsertoi 7.5.2019.

Vastaa

Post Navigation