Amfion pro musica classica

Uudeksi päätoimittajaksi Jarkko Hartikainen

Etusivu Foorumit Uutiset Uudeksi päätoimittajaksi Jarkko Hartikainen

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #18178
  elvibreu
  Osallistuja

  Tämäpä mukava yllätys, onnea säveltäjä Jarkko Hartikaiselle!

  Olisi tärkeää, että yhä useampi muusikko ja säveltäjä saisivat (ehtisivät saada?) sanaisen arkkunsa auki – eläväthän he musiikillisen tapahtumisen/luomisen polttopisteessä ilman
  ”museaalisen” tai idealisoidun, ylöspäinidentifioituvan musiikkisuhteen ”identiteettiongelmien” häivääkään. Tästä on hyvä aloittaa.

  Tässä vielä Yle-klasarin Tiina-Maijan terveisiä: ”Säveltäjä Jarkko Hartikainen on Amfionin, musiikin opiskelijoita lähellä olevan klassisen musiikin verkkolehden uusi päätoimittaja”.
  Onko tuo havainto, toive vai käsky? (h-y hy m-i-ö hymiö)

  p.s..jäänyt monia ajatuskehitelmiä kesken esim. Aulin/Jaanin/Juhon/lgrohnin synnyttäminä – pysykäähän te myös mukana..

  #19155
  Orfeus
  Osallistuja

  Loistavaa!

  Onnea myös päätoimittaja Jarkko Hartikaiselle.

  Toivottavasti älykkyys, kritiikin sietoky, huumorintaju ja toimituksellinen pätevyys kohtaavat toisensa nyt niin, että Amfion saa kaipaamansa nostetta ja mahdollisuuden todelliseen lentoon.

  Pelkäksi modernistien menopeliksi tai opiskelijoiden lähi-olemoksi sivustoa ei perustettu.

  Saahan tämä vihdoinkin olla muuta (ja tulla muuksi) kuin päätoimittajan päänäyttämö(ksi)?
  Saahan täällä vihdoinkin olla muuta(kin) kuin samaa mieltä päätoimittajan kanssa?

  Voisiko keskustelupalstalle saada myös (valinnaisen) puurakenteen?
  Silloin keskustelun (mahdollinen) eteneminen ja (mahdollinen) polveileminen säilyisi paremmin nähtävillä ja tietyn keskusteluoksan tietyn haaran tiettyyn hedelmään (tai matoon, tai muumio-omenaan) voisi kohdentaa kommenttinsa (vuosienkin jälkeen) tarvitsematta toistella aikaisemman keskustelijan nimeä (ja lauseita) keskusteluketjun hännillä; ja tarvitsematta antaa tahatonta vaikutelmaa viimeisimpään kommenttiin vastaamisesta (vaikka haluaisi juuri sen ohittaa ja vastata edellisen edellisen edelliseen).

  Onko jostain syystä tarpeen jakaa keskusteluketjua usealle sivulle? Keskustelun katkoitta jatkuminen on paljon selkeämpää, eivätkä seuraaville sivuille sijoitetut kommentit jää vahingossa huomaamatta.

  Saisikohan keskustelupalstan html-muotoilumahdollisuuksiin lisätyksi muutakin kuin kursiivin ja lihavoinnin. On hassua, että keskustelijat eivät voi liittää tekstiinsä edes html-linkkejä – niin, että näkyisivät linkkeinä – vaan joutuvat käyttämään pitkiä http://www… pötköjä.

  Ja saisikohan sivuston ruskeaan perusilmeeseenkin vaihtelua?

  Kiitos.

  P.S. Hauska kuulla, että elvibreulla on ajatuskehitelmiä takataskussa. Oma piiiiitkään kehitteillä ollut, takautuva (retrospektiivinen) kommenttipläjäys on myös vähitellen lähestymässä julkaisuvaihettaan. ”Malttakaa vielä hetki” (8.10.2010 11:39 #) – https://www.amfion.fi/keskustelu/topic.php?id=270 – on venähtänyt parin vuoden pituiseksi (huh huh). Hyvin olette malttaneet. Kiitos siitä. Lupaan, että kahta vuotta ei enää mene. Toivottavasti odotus ei osoittaudu yhtä turhaksi kuin ensimmäisen järkevän lauseen odottelu yliopistouudistuspuuhastelurintamalla…

  #19156
  Orfeus
  Osallistuja

  Viimeinen lause ei vihjannut, että täällä (Amfionissakaan) ei ole esitetty järkeviä lauseita – tai että olisin itse niitä missään ensimmäisenä (tai lainkaan) esittämässä – vaan vain, että yliopistouudistusrintamalla niitä ei ole (falskien uudistusten perusteiksi) esitetty.

  #19157
  Orfeus
  Osallistuja

  Kaipaamaan olemme jääneet myös pidempää omien viestien muokkausaikaa, jotta voisi lisätä vauhdista pudonneet kirjaimet myöhemminkin (kuin tunnnin sisällä) ja korjata edes hassuimmat lapsuksensa:

  Kun tarkemmin katson, niin onhan niitä html-muotoilumahdollisuuksia (jo nyt) sentään hieman enemmän, kuin kursiivi ja lihavointi (ohje vain ei ole kovin havainnollinen).

  #19158
  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Touhun voisi muuttaa sellaiseksi, että jokainen kirjoittaa nimellään. Puskasta ampujia on ollut liikaa.

  #19159

  Se vaatisi koko foorumin uudistusta. Ei silti huono idea.

  Artikkelithan ovat jo pitkään olleet omilla nimillä kirjoitettuja.

  #19160
  Orfeus
  Osallistuja

  Mieluummin niin, että ne jotka haluavat pelata vain omaa nimi-titteli-ansioluettelo-arvosana-arvoasema-(arvo)valta-minä-minä-minä-kuulapyssypeliään ja ampua kaikki muut kuoliaiksi tieltään, muuttavat esittelemään ja ihailuttamaan itseään omalla nimellään nimetylle nimipalvelimelle.

  Orfeus on nimi, joka tekee musiikin, muusikot ja säveltäjät tarpeellisiksi ja antaa sille/heille syvimmän ja korkeimman merkityksen. Minun nimeni tai teidän nimenne ei sitä tee.

  Lgrohn on nimi, joka tekee (pyrkii tekemään) kaiken musiikin, kaikki muusikot, kaikki säveltäjät, kaikki asiasisällöt, kaiken merkityksen, kaiken keskustelun ja kaikki muut ihmiset tarpeettomiksi. Hänkö tässä nyt sanelee foorumin tulevaisuuden ehtoja?

  Amfionin (varsinkin) edellinen ja (myös) nykyinen (miespuolinen) päätoimittaja ovat nimiä, jotka onnistuivat tappamaan keskustelun – ja koko foorumin tarkoituksen – ja kuvittelivat/kuvittelevat touhujensa jälkeen, että se on herätettävissä henkiin kuolleena syntyneillä ideoilla(an).

  Keskustelupalsta ei ole toimituksen toimitusaluetta, eikä päätoimittajan päällepäsmäröimää pää-älliköintiä.

  Kritiikki ei kuole, keskustelun voi tappaa”.

  Siis:
  Onnea uudelle päätoimittajalle!
  Älä kuuntele edeltäjiäsi!

  #19161
  Orfeus
  Osallistuja

  Sivuston linkit ovat aivan liian himmeitä ja huonosti muusta tekstistä erottuvia. ”Kritiikki ei kuole, keskustelun voi tappaa” on linkki. Lue se.

  #19162
  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Putki- ja peruutuspeiliajattelun romuttamiseen ei miellytä kaikkia hymistelyyn tottuneita. Musiikin ammattilaisilta vaaditaan täydellistä muistia, siksi jämähtäneisyys On yleistä ja uudistumisen kannalta tarpeellinen poisoppiminen on niin harvinaista …

  #19163

  Juu, keskustelu suorastaan kukki ihania ideoita ja brainstorm salamoi yhteisöllistä ajatusten kirkkautta, jonka sitten tapoin.

  Onneksi kaikki tulee muuttumaan ja nimimerkkien takaa pääsee taas huutelemaan mitä sattuu.

  Keskustelualue on päätoimittajan vastuulla. On sitten Jarkon asia, mitä hän sille tekee.

  Kiitos kuitenkin monista viihdyttävistä hetkistä vähän päälle vuoden ajalta. Aikansa kutakin, elämässä eteenpäin ja silleen.

  #19164
  Orfeus
  Osallistuja

  (lgrohnille)

  ”Innovaatiohenki on yleensä itsekkään mielen ja rajoittuneen näkemyksen tuotetta. Ihmiset, jotka eivät koskaan katso taakseen, eivät näe myöskään eteensä, eivätkä näytä jälkipolvien silmissä edistyksellisiltä.” (Edmund Burke, 1790)

  Kun ajattelun kehittymistä ja uudistumista tarkastellaan historian valossa, siitä voi päätellä vain, että aika kulkee taaksepäin. Todellisia jämähtäjiä ovat ne, jotka ovat jämähtäneet nykyaikaan ja luulevat avuttomine aivoituksineen olevansa suuria ajattelijoita ja uudistajia ja edistyksen ja kehityksen esitaistelijoita.

  #19165
  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Turhan vapaata käännöstä tuo jälkimmäinen lause: People will not look forward to posterity, who never look backward to their ancestors.

  Toisekseen tuo liittyy Magna Chartaan, jolla ei relevanssia tähän keskusteluun.

  Lisäksi käännös termin innovaatio osalta sisältää ajanhaireen siinä missä virheellinen käänös ”Tieto on valtaa”. Syntyaikoinaan tuo tarkoitti ihan muuta.

  Kulttuurisillä keppihevosilla ei ratsasteta pitkälle, mutta graduihin ja esitelmiin niitä pitää humanistien kai vieläkin ripotella.

  Asiaan mennäkseni. Ei ole pitkä aika siitä, kun ns. musiikintutkijat tiirailivat partituureja eivät muusikot ja teosten esitykset eli nuotteien välit kiinnostaneet. Nauhurit keksittiin jo kauan sitten, joten …

  #19166
  Orfeus
  Osallistuja

  Ensikseen, jätin esi-isät pois käännöksestä, koska sitaatti oli vastaus (taakse katsovaan) putki- ja peruutuspeililauseeseen, enkä olettanut kenenkään (muun kuin lgrohnin) näkevän niissä (peruutuspeileissä) etanoita. Odotamme mielenkiinnolla orjallista käännöstä Burken lauseesta nähdäksemme, että siinä ei ole järkeä millään kielellä, eikä relevanssia mihinkään. Annettuna kännöksenä se on relevantti kaikkina aikoina ja kaikkina hetkinä sekä kapeakatseisuuden (putkinäkökyvyttömyyden), että innovaatiolyhytnäköisyyden suhteen.

  Toisekseen, on kai otettava vastaan iloisena asiana ja kehityksen merkkinä se, että kun herra Oman Nimen relevanssit ovat tähän asti liikkuneet valovuosien etäisyyksillä, hänen ajanhaireensa heittää tällä kertaa vain 575 vuotta. Magna Carta on vuodelta 1215, Burken lause vuodelta 1790.

  Kolmannekseen, toivon todella, että uuden päätoimittajan myötä foorumimme saa vihdoinkin palvelukseensa henkilön, joka nimiin tuijottamisen sijaan osaa lukea asiasisältöjä ja ymmärtää sanallista (ja kuvallista) viestintää riittävästi nähdäkseen, että täällä ei suinkaan huudella mitä sattuu ja tulkita asioita miten sattuu nimimerkkien takaa, vaan nimenomaan nimien takaa.

  Jaa nii, valmiiksi tapettua keskustelupalstaa ei tietenkään tarvitse enää uudelleen tappaa, eikä kuolleessa maailmassa mikään kuki, saati salamoi. Onko niin, että maailman(kaikkeuden) olio-(kasvi-, eläin-, ihmis-)kunnan joukossa asiallisia, olemassaoloon ja kommunikaatioon oikeutettuja ovat vain ne, joiden nimen sattuu tietämään ja kaikki muut asiattomia, tarpeettomia ja oikeudettomia? Yhteisöllistä ajatuksenkirkkautta ei ole olemassa, yksilöllistä saatta olla.

  Keskusteluohjeiden mukaan kirjoittaja vastaa itse tekstistään. Suomen oikeushistorian surkein laki – verkkojulkaisun päätoimittajan saattamisesta rikosoikeudelliseen vastuusen muiden kirjoittajien teksteistä – on vasta aie-asteella. Tietääkseni siitä ei mitään tullut. Mikäli tuli, tai sikäli kun se joskus hyväksytään, paria tehtävänsä laiminlyönyttä ja asiattomuussyytöksensä ja -sanktionsa väärin kohdentanutta päätoimittajaa odottaa elinkautinen.
  Kiitos kuitenkin siitä työstä, missä eivät puuttuneet muiden kommentteihin.

  #19167
  Lauri Gröhn
  Osallistuja

  Burken lainatussa tekstissä konteksti liittyy Magna Cartaan.

  #19168
  Orfeus
  Osallistuja

  Burken lainatussa tekstissä ei ole kontekstia – joka siirtyy (tai, jonka pitäisi siirtyä) sen mukana uuteen kontekstiin – vaan pelkkä sitaattiteksti. Lauseen alkuperäinen konteksti ei ollut Magna Carta (eikä sen monia muutoksia kokenut englanninnos) – vaikka siihenkin tekstissä viitattiin – vaan Burken kirje – ”Reflections on the Revolution in France and on the Proceedings in Certain Societies in London Relative to that Event – jossa hän pohdiskelee, analysoi ja kritisoi ranskan vallankumoukseen liittyviä aatteita, poliittisia teorioita ja käytäntöjä, ja niiden noudattamisen (mahdollisia) seurauksia – ja se tilanne, jossa se esitettiin; ja ne ihmiset, joille se osoitettiin.

  Täysin riippumatta siitä, voiko hyväksyä lauseen alkuperäistä kontekstia (Burken pohdintoja tai tarkoitusperiä laajemmin), kyseinen lause sopii yleispätevyytensä vuoksi siteerattavaksi kaikkialla, missä näennäisiä, tyhjänpäiväisiä ”uudistuksia” ajetaan ja perustellaan näennäisillä, tyhjillä perusteilla.

  Siis:
  Meidän keskustelumme (ja sivustomme) kannalta Burken alkuperäinen konteksti on irrelevantti, mutta siteerattu teksti relevantti.

  Magna Cartaan viittaaminen (kaikkien perustuslakien perustuslakina) on kuitenkin itsessään relevanttia kaikessa julkisessa keskustelussa ja kaikessa toiminnassa, jossa yksilönvapautta ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan, puolustetaan ja noudatetaan vallankäyttäjän mielivallan sijaan ja vastaisesti; tai riistetään ja loukataan sen myötäisesti.

  Pahimmillaan verkkosivustojen ”moderaattorit” ovat (olleet) Juhana Maatonta vastaavia päätoimittajia, jotka toimittavat päitä pois ”mailtaan” täysin päättömästi ja mielivaltaisesti. Sillä vangitaanko tai tapetaanko keskustelija vai keskustelu on vain aste-ero; molemmissa on kyse perimmäisiin ihmisoikeuksiin kajoamisesta.

  Edellinen päätoimittaja(n puolikas) ei juurikaan tehnyt varsinaisia teilaustoimia, mutta hänen kategorinen käsityksensä, jonka mukaan (nimettömät) kansalaiset huutelevat mitä sattuu ja vain nimekkäät puhuvat asiaa on yhtä tuhoisa ja asenne aivan sama kuin Juh(ana Maatt)o(ma)lla.

  Paremman toivossa…

  Eläköön ”Henrik”!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 27)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.