Amfion pro musica classica

Savonlinnan Oopperajuhlat sai uudet johtajat

Etusivu Foorumit Uutiset Savonlinnan Oopperajuhlat sai uudet johtajat

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #18174
  elvibreu
  Osallistuja

  Yön motto: ”Ensin napakasti kyynärpäähän ja sitten tukevalla otteella vastapäivään”

  Ai et———tä mieooniloinen, aina kun kuulen taiteilijan hypänneen ruoriin taidealoilla. Toivotan Jorma Silvastille hyviä tuulia tässä tulevina vuosina. Ja Silvastin parivaljakolle Jan Strandholmille myös.

  Muuten, miten minusta tuntuu talouden ”ammattilaisuuden” ja sen complexisuuden olevan myyttejä (tässä ei ole mitään piiloviestejä edellisille eikä tuleville oopperanjohtajille; talouden amatöörin, ns. tyhjätaskupakanan pohdintaa vain)? Maailma pullollaan em. intomieliä ja miltä näyttää, onko ”talous” ammattimaisesti hallinnassa? Entä jos oopperataiteilijat ja vaikkapa filosofit olisivatkin pätevämpiä hahmottamaan ”taloutta” kuin talousammattilaiset konsanaan (ja esim. säveltäjät tietänevät taloudesta kaiken olennaisen myös, kuten Chaplinin tepastelevassa roolihahmossaan)? Talouden asettuessa ensijaisesti taidetta/elämää varten, ei toisinpäin.

  Jos en väärin muista, eikö Glenn Gould sijoitellut ”vasemmalla kädellään” osakkeisiin öisin, harjoitellessaan Bachin todellisempia numeroita?
  Ja kuoltuaan testamenttasi miljoonansa kodittomille kissoille? Ja olisiko se Abbado luovuttanut palkkansa Milanon kukittamiseen?
  Siinäpä meille taloudenpitoa.

  Heja toimialasidonnaiset ammattiosaajat, aikanne ovat koittaneet jälleen!
  Jupit älkööt vaivautuko. Noooh, saatte tulla katsomon puolelle –
  mutta vasta sillalla pidettävän, ankaran musikaalisuustestin jälkeen..
  Saimaassa on lämmin vesi uida..

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.