Amfion pro musica classica

Panula-kapellimestarikilpailussa tasapeli

Etusivu Foorumit Uutiset Panula-kapellimestarikilpailussa tasapeli

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #18207
  Pedrosgonic
  Osallistuja

  Onko asia nyt todellakin niin, että kapukilpailuissa yleistaso on niin paljon instrumenttikisoja surkeampi, että ykköspalkintoa ei voida jakaa? Vai haluaako kapumaailma pitää yllä ammattikuntansa mystistä perusluonnetta ihan vain siksi, että voisivat repiä soittajia kovempia keikkaliksoja?

  #19224

  Eihän instrumenttikisoissakaan aina jaeta ykköstilaa. Pelätään kai imagon laskemista, jos ”ei oikeesti tarpeeksi hyvä” löytyy historiankirjoista kilpailun voittajaluottelosta.

  Ja onhan noita kuuluisia karsiutujia ja kakkosiakin. Olisiko syytä sellaiseen, että pisteet annetaan heti suorituksen jälkeen ja julkisina, aivan kuten taitoluistelussa, voimistelussa ja uimahypyissä? Loppuisi spekulointi.

  #19225
  elvibreu
  Osallistuja

  Hywät herrat, teiltä jää ainakin yksi tärkeä ja mahdollinen vaihtoehto huomaamatta – miettikääpä vielä pidemmälle..

  #19226
  Pedrosgonic
  Osallistuja

  Viitanneekohan Elvi Breu tähän ”kuka on kenenkin oppilas ja kuka on antanut kenellekin mitäkin” – no, ihan mahdollistahan sekin on…

  Jaani on oikeassa, mutta jotenkin itselleni on muodostunut sellainen kuva, että kapukisoissa jää huomattavasti useammin ykkössija jakamatta verrattuna soitin-/laulumittelöihin. Tietysti tilanne on sikäli ymmärrettävä, että kapellimestari aloittaa ”mestarointinsa” huomattavasti soittajaa myöhemmin ja tämän pitää opetella valtavan paljon enemmän nuotteja kuin sooloinstrumentalistin, mutta…no paras kai olla sanomatta mitään esim. tästä kisasta, kun en mitään ole siitä kuullut tai nähnyt itse.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.