Amfion pro musica classica

Missä mennään, Savonlinnan Oopperajuhlat?

Etusivu Foorumit Jutut Missä mennään, Savonlinnan Oopperajuhlat?

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #18176
  elvibreu
  Osallistuja

  Ei syö, eiii sy..missä te ootte te pulleat aborrit..huhuu..täällä kiltti setä kiltti päällä tarjoilee pulla- tai kinapalaa..
  Tänään tulee radiosta 19.03 (yks yle yks) ohjelma, jossa pohdittaneen oopperan elämää/kuolemaa? Itse en kysyisi moista Lindgreniltä tai nurinpäinkäännettykukkahattupahkasikapropelleilla-oopperan säveltäjältä Hakolalta. Mutta antakaamme heillekin puheenvuoro, harvoinhan heitä kuulemme.
  Radio on/off…………NYT?

  #19154
  elvibreu
  Osallistuja

  Tuosta Free Willistä (oik. ”pako vapaasta tahdosta”) jota olen seurannut kauhunsekaisin tuntein jo alusta lähtien:

  Näin unen viime yönä. Siinä todellisuutta paettiin abstrahoimalla periaatteessa yksinkertaisia tosiasioita hämärillä näennäiskäsitteillä(?) spiraalimaisesti niin ”korkealle”, ettei perusteisiin saatu enää kosketusta. Todelliset erot ”täällä maan päällä” koettiin ahdistaviksi ja virtuaalisessa/historiattomassa tilassa erot saatiin neutralisoitua (ajattele kuolleen EKGtä) ja korvattua esim. numereerisesti rahalla (kts. ns. wahlroosin-mittari).

  Samoin erilaiset väliin tulleet välineet (esim. aipädit, zäpit, zopit, zupit) koettiin jotenkin todellisemmiksi, objektiivisimmiksi kuin sisältö ja lopputuloksilla ei ollut enää merkittävästi väliä. Siellä ”korkeammalla metapopulaatiossa” (todellisuudessa nämä abstraktiot EIVÄT koskettaneet todellisia arvoja/laatuja ja mitä kauemmas paettiin, sitä laaduttomattomia ratkaisut olivat vaikka paketit olivat yhä kiiltävämpiä, vauhdikkaampia ja näennäisjärjestäytyneempiä) ei enää ollut yksilöllistä vastuuta, mikäs sen mukavampaa! Ja kun depersonalisaatio oli edennyt tarpeeksi ”kypsään” vaiheeseen, oli entistä helpompi olla ilkeä/julma/kehno/paskamainen etc. koska – eihän siellä ollut enää subjekteja tai objekteja, oli vain passiivia. Enhän se ollut minä, ethän se ollut sinä eikä kukaan muukaan, kaikki vain tapahtui kasvottomasti omalla painollaan.

  Heräsin hikisenä, sydän takoi kahtasataa:

  http://yle.fi/uutiset/free_will_on_oikea_kansanooppera/6215590
  – Niin, kyllä kansa tietää. Tämä on nyt täysin kansan luomaa. He saavat mitä ovat halunneet, myhäilee Erkkilä.

  ”Koska kaikki on avointa, ja kommentteja otetaan vastaan loppuun asti”, pyysin ystäviäni käymään operan treeneissä
  netissä ja lähettämään minulle ajatuksia tuosta Erkkilän myhäilystä ja muutenkin. Kommenteja sateli ja pääväri oli ”vihainen, ihmettelevä”. Lähetän ne tässä lähipäivinä, minun täytyy hiukan ekvalisoida niitä ja poistaa härskeimmät kirosanat. Plus suojeltakoon varmuuden vuoksi esitykseen marssivia oopperanystäviä liialta ennakko”mainonnalta”.

  Jos tuo Erkkilän myhäily ei ole toimittajan keksimää, itse muotoilisin ystävällisesti esim. – ”h******** p****
  koko vapaapalokunta”.

  Tai hypnoosiäänellä: ”esityksiä on vain yksi… on vain yksi… vain yksi… yksi…shhh”.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.