Amfion pro musica classica

Harjoittelemisesta

Etusivu Foorumit Muut aiheet Harjoittelemisesta

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #17949

  The Strad -lehden arkistoista löytyy Fritz Kreislerin haastattelu vuodelta 1933. Kysyttäessä harjoitusrutiinista viulisti vastaa: ”Mestarillinen muusikko ei harjoittele lainkaan. Liika harjoittelu jäykistää tekniikan ja saa muusikon soittamaan mekaanisesti.”

  ”Metodini salaisuus, jos niin voi sanoa, on keskittyä lavalla paljon enemmän kuin jos olisin aiemmin harjoitellut musiikkia tuntikausia. Ylimääräinen valppaus, jota tarvitaan mahdollisten epävarmuuksien voittamiseksi, saa minut soittamaan entistä paremmin.”

  ”Luonnollisesti on ensin harjoitettava ja kehitettävä sormiaan ennen yrittämistä siirtyä ei-harjoitelun metodiin. Itselleni tärkeintä on luoda mieleen kirkas kuva siitä miltä tahdon tietyn kappaleen kuulostavan. Käsilläni on vain toissijainen merkitys, sillä ne vain toteuttavat sen, mitä mieli vaatii. En koskaan huolehdi käsistäni ja olenkin sitä mieltä, että sormien vetreyttämiseksi ja verenkierron lisäämiseksi on kolmen minuutin upotus kuumaan veteen yhtä hyvä kuin kolmen tunnin harjoitus.”

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.