Amfion pro musica classica

Vastaa aiheeseen: Musiikista viis

Etusivu Foorumit Jutut Musiikista viis Vastaa aiheeseen: Musiikista viis

#19030
Koistinen
Jäsen

Näinhän siinä taas kävi. Kun on niin vaikea perustella näkemyksiään, aletaan sättiä. ”Sä et tajuu… mitä hyötyy… juntti… mutsis on.” Minusta kolumni oli oiva näkemys, yksi kokemus koetusta musiikinopetuksesta koulussa. Näitä kuuluu sieltä täältä. Epäilemättä tyytyväisiäkin on. Se hyöty tulee siitä, että jossain näitä asioita oikeasti miettivässä päässä kannettaisiin huolta siitä, miten koulujen musiikinopetus pitäisi järjestellä. Olkoon poppenpol siitä pitäville ihan sallittua ja kohottavaa, mutta ymmärsin kolumnin pointin osoittavan niihin, joille jokin muu musiikki on kohottavaa. Jos oksentelukeskustelun sekaan sallittaisi pari yritystä selkeisiin ajatuksiin, tarjoaisin ylimalkaan opettamisen ja oppimisen mekanismien ymmärtämistä myös musiikin opetuksessa. Kolumnistin kokemuksert ovat huonoja; jotain siitä voisi ottaa onkeensa musiikin opettaja.
Poppisväki kokee vertailun aina mahdottomaksi. Kuika niin? Kääntääkseni Pedrosonicin näkemystä, kysynkin: eikö suppilovahveroa ja kärpässientä ruokasienenä voi vertailla keskenään. Toinen on varsin hyvä, toinen vähintäänkin kitkerä.
Rytmimusiikin soittaminen voi olla ihan nastaa chopinistillekin. Toisin päin kokemus voi olla hyvin turhauttava, jopa ahdistava ja aiheuttaa pyrskähteleviä reaktioita.