Amfion pro musica classica

Kansallisooppera vie Mahlerin suursinfonian Musiikkitaloon

Tuija Knihtilä. Kuva Heikki Tuuli.

Tuija Knihtilä. Kuva Heikki Tuuli.

Miah Persson. Kuva Monika Rittershaus.

Miah Persson. Kuva Monika Rittershaus.

Kuolemaa ja ylösnousemusta käsittelevä Gustav Mahlerin toinen sinfonia vaatii harvinaisen suuren kokoonpanon. Helsingin Musiikkitalossa tiistaina 9. helmikuuta kuultavan konsertin johtaa Suomen kansallisoopperan ylikapellimestari Michael Güttler ja solisteina laulavat Tuija Knihtilä ja Miah Persson

Mahlerin toisen sinfonian alttosolisti on suomalaiselle oopperayleisölle tuttu mezzosopraano Tuija Knihtilä. Knihtilä lauloi vuoteen 2010 asti Suomen kansallisoopperan solistina, minkä jälkeen hän on esiintynyt eri puolilla Eurooppaa ja erityisesti Oslon oopperassa. Kansallisoopperassa hänet on viimeksi nähty Aidan Amneriksen roolissa vuonna 2012.

Ruotsalainen sopraano Miah Persson tekee nyt ensivierailunsa Suomen kansallisoopperassa. Poikkeuksellisen kaunisääniseksi kehuttu Persson on erikoistunut Mozartin oopperoihin ja kiertänyt niiden tiimoilta maailman merkittävimmissä oopperataloissa. Mahlerin toisen sinfonian solistina hän on laulanut muun muassa Lontoon Proms-festivaalilla.

Gustav Mahlerin toinen sinfonia kulkee teemoiltaan hautajaissaattueesta ylösnousemukseen. Teos käsittelee kuolemaa ja toivetta ikuisesta elämästä väkevästi; 80-minuuttinen sinfonia vaatii poikkeuksellisen suuren eli 115 soittajan orkesterin. Erityisesti vaskia ja lyömäsoittajia on tavallista enemmän ja osa muusikoista soittaa lavan ulkopuolella. Kokoonpanoon erikoisuuksiin kuuluu myös neljä harppua ja urut. Suuren orkesterin ja solistien lisäksi teoksessa esiintyy Suomen kansallisoopperan kuoro.

Gustav Mahler: 2. sinfonia
Musiikkitalo 9.2.2016 klo 19.00

Vastaa

Post Navigation