Amfion pro musica classica

HKO sukeltaa tulevalla kaudella germaanisuuden ytimeen

Ingrid Fliter soittaa Chopinin toisen pianokonserton 17.11.2017. Kuva © Gary Houlder

Ingrid Fliter soittaa Chopinin toisen pianokonserton 17.11.2017. Kuva © Gary Houlder

Helsingin kaupunginorkesterin konserttikaudella 2017-18 soi saksalaisen kielialueen musiikki. Ohjelmiston aikajana ulottuu Beethovenin, Mahlerin ja Brucknerin klassikkosävellysten kautta oman aikamme musiikkiin. Orkesterin vuosi huipentuu Salzburgiin ja Pariisiin suuntautuvaan konserttikiertueeseen toukokuussa 2018.

Syyskauden taiteilijavieraita ovat mm. kapellimestari Simone Young, sopraano Anne Schwanewilms sekä pianistit Matan Porat ja Ingrid Fliter. Kevään 2018 aikana Musiikkitalon lavalle yhdessä kaupunginorkesterin kanssa nousevat mm. kapellimestari Juraj Valcuha, sopraano Karita Mattila ja Sibelius-viulukilpailun voittanut Christel Lee.

Saksalaisen kielialueen musiikin lisäksi suomalaisia säveliä ohjelmistossa on niin ikään paljon. Kantaesityksensä saavat Veli-Matti Puumalan tilausteos sekä Sebastian Hillin sävellys Affekt, jonka Helsingfors sång- och musikförbundin monisatapäinen suurkuoro esittää kapellimestari Leif Segerstamin johdolla. Joulukuun alussa kuultavassa gaalakonsertissa kuullaan musiikkia ja runoutta Suomen satavuotisen itsenäisyyden ajalta. Lyriikka limittyy säveliin Krista Kososen ja Hannu-Pekka Björkmanin tulkitsemana.

Syyskauden aluksi Helsingin kaupunginorkesteri yhdistää jälleen voimansa UMO Jazz Orchestran kanssa. Jules Buckleyn johtaman konsertin solisteina ovat pianisti Cory Henry sekä kaksi Grammy-palkintoa tänä vuonna voittanut vokalisti Jacob Collier. Kevätkaudella on tarjolla erikoisprojekti myös lapsiyleisölle. Tarinallisessa konsertissa soivat Iiro Rantalan uudet sävellykset Timo Parvelan tulevaan Ella ja kaverit konsertissa -kirjaan.

Konserttikausi huipentuu Salzburg-Pariisi –kiertueeseen toukokuussa 2018. Helsingin kaupunginorkesteri konsertoi kolmesti Salzburgin Grosses Festspielhausissa yhdessä ylikapellimestarinsa Susanna Mälkin ja sellisti Truls Mørkin kanssa. Pariisin konserttipaikkana on uusi Auditorium La Seine Musicale, ohjelmassa on Mahlerin yhdeksäs sinfonia.

Suositut konserttien HKO Screen -verkkolähetykset jatkuvat myös tulevalla konserttikaudella. Kaupunginorkesterin tuottamia suoria konserttilähetyksiä voi seurata Helsinki-kanavalla sekä YLE Klassisen verkkosivuilla. HKO Screen -sarjassa on kaikkiaan kahdeksantoista verkkolähetystä.

Koko ohjelmisto: http://www.helsinginkaupunginorkesteri.fi

Vastaa

Post Navigation