Amfion pro musica classica

Fagotisti Sergio Azzolinin odotettu ensivierailu Tapiola Sinfoniettassa

Sergio Azzolini. Kuva © Judith Schlosser

Sergio Azzolini. Kuva © Judith Schlosser

Solistin ja kapellimestarin tehtävät yhdistyvät usein Tapiola Sinfoniettan konserteissa, mutta harvemmin liidaajana nähdään fagotisti. Poikkeuksellisen heittäytyvänä ja intohimoisena muusikkona tunnettu italialainen fagotisti Sergio Azzolini vie kuulijat myöhäisen barokin ja klassismin väliseen maailmaan. Tapiolasalissa perjantaina 13.5. klo 19 kuultavan konsertin säveltäjänimet ovat Telemann, Fasch, Johnsen sekä veljekset Michael ja Joseph Haydn.

Fagotisti Sergio Azzolini (s. 1967) tunnetaan muusikkopiireissä ehkä laajemmin kuin yksikään muu fagotisti. Jo opiskeluaikanaan hän oli Euroopan Unionin nuoriso-orkesterin fagotin äänenjohtaja, ja vuosina 2002-2007 Kammerakademie Potsdamin taiteellinen johtaja. Vuodesta 1998 alkaen hän on hoitanutfagotin ja kamarimusiikin professuuria Baselin musiikkikorkeakoulussa, ja nykyisin hän on myös erittäin aktiivinen barokkimuusikko ja soittaa historiallisia fagotteja monissa kokoonpanoissa. Azzolini tekee parhaillaan kokonaislevytystä Vivaldin kaikista fagottikonsertoista.  Azzolini on palkittu uransa aikana mm. Carl Maria von Weber-, Prahan kevät- ja ARD Münchenin -kilpailuissa.

Konsertin ohjelmisto painottuu myöhäisen barokin ja sen maailmasta kehittyneen klassismin vällille. Konsertin avaa Georg Philipp Telemannin konsertto kahdelle viululle, fagotille ja jousille. Tämän jälkeen kuullaan Telemannin oppilaan ja elinaikanaan melko tuntemattomaksi jääneen Johann Friedrich Faschin Fagottikonsertto sekä 1700-luvun Ruotsin musiikkielämässä vaikuttaneen Henrik Philip Johnsenin konsertto kahdelle fagotille. Viimeisinä teoksina kuullaan Haydnin veljesten teokset; kuuluisamman veljensä Josephin varjoon jääneen Michael Haydnin Sinfonia nro 14 sekä Joseph Haydnin sinfonian ja konserton välimaastoon sijoittuva Sinfonia concertante.

Sergio Azzolinin ohella konsertin solistiosuuksista vastaavat Tapiola Sinfoniettan muusikot Meri Englund, Janne Nisonen ja Aleksandra Pitkäpaasi (viulu), Riitta Pesola (sello), Anni Haapaniemi ja Marja Talka (oboe), sekä Jaakko Luoma (fagotti).

Avoin kenraaliharjoitus 13.5. klo 10.00-11.20 Tapiolasalissa. Vapaa pääsy.
Konserttiesittely 13.5. klo 18.15-18.45. MuM Johanna Lehtinen-Schnabel. Vapaa pääsy.

Pe 13.5.2016 klo 19, Espoon kulttuurikeskus, Tapiolasali

AZZOLINI

Tapiola Sinfonietta
Sergio Azzolini, fagotisti-johtaja
Meri Englund, viulu
Janne Nisonen, viulu
Aleksandra Pitkäpaasi, viulu
Riitta Pesola, sello
Anni Haapaniemi, oboe
Marja Talka
, oboe
Jaakko Luoma, fagotti

Telemann: Konsertto kahdelle viululle, fagotille ja jousille D-duuri
Fasch: Fagottikonsertto c-molli
Johnsen: Konsertto kahdelle fagotille
M. Haydn: Sinfonia nro 14
J. Haydn: Sinfonia concertante

Vastaa

Post Navigation