Amfion pro musica classica

Barokkimuusikko Fabio Biondi johtaa RSO:a

Fabio Biondi e389021e3077b2d

Barokkimusiikkiin erikoistunut kapellimestari ja viulisti Fabio Biondi johtaa Radion sinfoniaorkesteria Musiikkitalossa 29.4. Ohjelmassa on Jean-Philippe Rameaun Les Boréades ja Francesco Geminianin La foresta incantata (Lumottu metsä), jonka aikana näytetään Davide Livermoren dramatisoima animaatiofilmi. Fabio Biondi on haastateltavana taiteilijatapaamisessa Musiikkitalon päälämpiössä ennen konserttia klo 18. Konsertti kuullaan suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/rso.

Fabio Biondi on vuodesta 2005 lähtien toiminut Stavangerin sinfoniaorkesterin taiteellisena johtajana barokkimusiikin osalta. Viime syyskuussa hän aloitti myös Valencian Palau de Las Artes -oopperatalon orkesterin musiikillisena johtajana. 12-vuotiaana Italian radion sinfoniaorkesterin solistina debytoinut ja neljä vuotta myöhemmin Wienin Musikvereinissa Bachin viulukonsertot esittänyt Biondi on sittemmin esiintynyt ympäri maailmaa ja tehnyt lukuisia palkittuja levytyksiä. Vuonna 1990 Biondi perusti Europa Galanten, barokkimusiikkiin erikoistuneen ensemblen, jonka kanssa hän on esiintynyt mm. Amsterdamin Concertgebouw’ssa, Wienin Musikvereinissa, New Yorkin Lincoln Centerissä ja Lontoon Royal Albert Hallissa.

Biondi tekee solistina ja kapellimestarina yhteistyötä lukuisien orkestereiden kanssa kuten Salzburgin Mozarteum-orkesterin, Eurooppalaisen barokkiorkesterin, Mahler-kamariorkesterin, Zürichin kamariorkesterin ja Montpellierin kansallisorkesterin kanssa. Seuraavalla kaudella Biondi johtaa Ensemble Orchestral de Paris -orkesteria, Chicagon sinfoniaorkesteria ja Stuttgartin kamariorkesteria. Biondin instrumentit ovat Andrea Guarneri -viulu vuodelta 1686 sekä vuoden 1766 Carlo Ferdinando Gagliano -viulu.


Italialainen ohjaaja, tuottaja ja laulaja Davide Livermore on Valenciassa sijaitsevan Palau de les Arts Reina Sofía -oopperatalon, torinolaisen Teatro Barettin ja Centre de Perfeccionamente Plácido Domingon taiteellinen johtaja. Pitkän uransa aikana Livermore on ohjaamisen, käsikirjoittamisen ja esiintymisen lisäksi myös suunnitellut oopperoiden lavastuksia, puvustuksia ja valaistuksia. Hän on laulanut mm. Luciano Pavarottin, Plácido Domingon ja Jose Carrerasin kanssa. Valenciassa Livermore on ohjannut mm. Puccinin La Bohèmen, Bellinin Norman ja Verdin Othellon. Espanjan ja Italian lisäksi Livermore on ohjannut oopperaa mm. Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Tokiossa.

29.4. klo 19
PERJANTAISARJA 13

Fabio Biondi, kapellimestari ja viulu
Davide Livermore & Fabio Biondi, visualisointi
F.S. Geminiani: La foresta incantata
Jean-Philippe Rameau: Les Boréades
ENNEN KONSERTTIA klo 18, päälämpiö:
Meet the Artist: Fabio Biondi

Vastaa

Post Navigation