Amfion pro musica classica

barokkiharpistien kärkinimi Helsinkiin ja Hämeenlinnaan

Margret Köll

Margret Köll

Maaliskuussa FiBO (Suomalainen barokkiorkesteri) tekee yhteistyötä barokkiharpistien kärkinimiin kuuluvan Margret Köllin kanssa. Kufsteinissa eli melko lähellä itävaltalaissyntyisen Köllin synnyinseutuja kuultava Italialainen Lontoo -konsertti tuodaan myös Suomeen: Hämeenlinnassa konsertti on 18.3. ja Helsingissä 19.3.

Suomessa harvakseltaan kuultu barokkiharppu säihkyy Italialainen Lontoo -konserttien tähtenä Hämeenlinnassa ja Helsingissä.  Ohjelmassa on Händelin, Avisonin, Geminianin, Corellin ja Vivaldin teoksia, jotka on kaikki sävelletty, sovitettu tai julkaistu Lontoossa 1710–1740-luvuilla. Toinen teoksia yhdistävä piirre on italialaisuus, joko säveltäjän syntyperän, sävellystyylin tai molempien perusteella.

Georg Friedrich Händel oli erityisen innostunut harpusta ja sisällytti harppuosuuksia oopperoihinsa ja oratorioihinsa sekä sovitti harpulle omia teoksiaan. Händelin tunnettu harppukonsertto (HWV 294) valmistui alun perin Alexander’s Feast -oratorion yhteyteen eräänlaiseksi välisoitoksi. Konserton tulkitsee nyt Margret Köll, joka on barokkiharpun taitajien ehdotonta eliittiä.

Italialainen Lontoo – kuinka saapasmaan musiikki hurmasi britit
Ke 15.3.2017 klo 19.30 Stadtsaal, Kufstein
La 18.3.2017 klo 16 Raatihuone, Hämeenlinna
Su 19.3.2017 klo 18 Ritarihuone, Helsinki

Vastaa

Post Navigation