Amfion pro musica classica

42 lied-paria valittu Helsinki Lied -kilpailuun

Helsingissä 26.–28.10.2018 pidettävään valtakunnalliseen Helsinki Lied -kilpailuun valittiin 42 lied-paria. Kilpailuun ilmoittautui yhteensä 69 lied-duoa eri puolilta Suomea. 25-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjaan valittiin 28 laulaja–pianisti-paria ja alle 25-vuotiaiden sarjaan 14 paria. Esikarsintalautakunta valitsi kilpailuun osallistujat lied-parien lähettämän ennakkomateriaalin perusteella.

Kilpailijoiden nimet on julkaistu Helsinki Liedin verkkosivuilla helsinkilied.fi.

Helsingin Konservatorion Säätiö järjestää Helsinki Liedin toista kertaa 26.–28.10. Helsingin Konservatorion konserttisalissa. Kilpailu on Suomen ainoa lied-pareille tarkoitettu kilpailu. Se nostaa esille liediä elinvoimaisena klassisen musiikin taidemuotona. Kilpailun alkuerät ovat 26.–27. lokakuuta, välierä 27. lokakuuta ja finaalit 28. lokakuuta.

Helsinki Liediin voivat osallistua suomalaisissa musiikkiopistossa, konservatoriossa, ammattikorkeakoulussa tai Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opiskelevat suomalaiset ja Suomessa asuvat tutkintoon tähtäävästi opiskelevat ulkomaalaiset. Osallistua voivat myös suomalaiset, jotka opiskelevat ulkomaisessa korkeakoulussa laulua tai pianonsoittoa.

25-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjan pääpalkinto on 6000 euroa ja alle 25-vuotiaiden 4000 euroa. Palkintojen yhteissumma on 19 000 euroa. Palkituille voidaan tarjota myös konsertointimahdollisuuksia.

Tuomariston puheenjohtajana toimii pianotaiteilija Tuija Hakkila. Muut jäsenet ovat pianotaiteilija Ralf Gothóni ja laulutaiteilijat Andreas Schmidt ja Mitsuko Shirai.

Ensimmäinen kilpailu pidettiin vuonna 2015, jolloin yli 25-vuotiaiden sarjan voittivat Juho Punkeri ja Maritta Manner. Alle 25-vuotiaiden sarjan voittivat Aurora Marthens ja Elias Miettinen.

Vastaa

Post Navigation